6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Muğla ve Aydın işbirliğine gidiyor

Komşu iller arasındaki dayanışma ve işbirliğini geliştirmek için Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, İl Genel Meclisi üyeleriyle birlikte Muğla Valisi M. Temel Koçaklar'ı ziyaret etti. Ziyarette Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Çağrı Alper de hazır bulundu. 

Komşu il Aydın'ın İl Genel Meclis Başkanı ve İl Genel Meclisi üyelerini, Valilik 75. Yıl salonunda kabul eden Vali Koçaklar, "Aynı bölgede yer alan komşu 3 il olan Aydın, Denizli ve Muğla illeri arasındaki dostlukların pekiştirilmesinin yanında, illerin ve bölgesel kalkınmayı sağlayacak karşılıklı işbirliğinin sağlanmasında, illerin İl Genel Meclisi çalışmalarında işbirliği yapmasının büyük önemi bulunmaktadır. Aydın-Muğla illeri arasında turizm, tarım ve madencilik sektörünü yakından ilgilendiren ortak projeler bulunuyor. Aydın-Çine-Milas güzergahında yapılacak demiryolu projesiyle, Çine'nin feldispat madeni, Kavaklıdere ve Yatağan'ın mermerleri ve yörenin tarımsal ürünler daha iyi değerlendirilecek" dedi. 

Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Alper de, "İki komşu ilin tarihten gelen bir dostluğu var. Bu dostluğu ve işbirliğini il genel meclisi çalışmalarına yansıtacağız" diye konuştu. 

Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Eser ise, "İl Genel Meclisleri yerel parlamentosu olarak görev yapıyoruz. Bölgesel kalkınmanın sağlanmasında aynı kültürü ve coğrafyayı paylaşan iki ilin, birçok ortak projeyi birlikte hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.
Daha sonra Vali Koçaklar tarafından, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı'na Muğla Valiliği'nin şildi verilirken, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı da Aydın'ın ünlü tarımsal ürünü ve kuru incir sepetini takdim etti.
iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 14:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?