22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Muğla yanmaya devam ediyor

Muğla Yılanlı mevkiinde çıkan orman yangını halen devam ediyor. Çok geniş bir alana yayılan orman yangını bazı noktalarda kontrol altına alınmasına rağmen, bir başka bölgeden tekrar patlak vermesi nedeniyle söndürme çalışmaları zor şartlarda sürüyor. Gece havadan söndürme çalışmasının yapılmadığı orman yangınında, sabah erken saatlerde 6 helikopter ve 2 uçak havadan söndürme çalışmasına katıldı.


Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, orman yangınına 2 uçak, 6 helikopter havadan, 75 arözöz, Muğla Merkez, Yatağan, Marmaris, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ve Dalyan belediyelerine ait itfaiye araçları, İzmir, Aydın, Denizli ve Muğla’daki orman teşkilatlarında görevlendirilen 900 orman işçisi 15 dozer karadan müdahale ediyor.


Dün saat 14.00 sıralarında Özlüce köyü mevkiinde çıkan orman yangınında arazözler orman yolunun dar olması nedeniyle çalışmakta zorlanıyor. Zaman zaman ayrı noktalarda patlak veren orman yangınını Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın gündüz havadan helikopteri ile gece de aracından bizzat yönetiyor.
Rüzgarın dinmesi ile yayılma eğilimi göstermeyen orman yangınında yaklaşık 100 hektar kızılçam ormanlık alanı yandığı öğrenildi. Gece yapılan çalışmalar sonucu üç noktada kontrol altına alınan orman yangını havadan ve karadan yapılan müdahale ile bugün kontrol altına alınması bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 17:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?