22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Muğla'da alevler büyüyor

Muğla’nın Yılanlı mevkisinde çıkan ve kontrol altına alınamayan yangına 6 helikopter, 50’den fazla arazöz ve 200’den fazla orman işçisi müdahale ediyor. Yangın şiddetli rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamıyor. Ekipler, yangının Özlüce Köyü istikametine yayılmasını önlemek için yoğun çaba harcıyor.

Yangına müdahale eden orman işçilerinin kullandığı iki arazöz, alevlerin arasında kaldı. Bir arazöz tamamen yanarken, bir arazözde hasar oluştu. Arazözlerde bulunan 10 işçi ise alevlerden güçlükle kurtuldu. Bu sırada dumandan zehirlenen bir orman işçisi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Alevler karaçam ağaçlarının kabuklarının yanarken çevreye sıçrama özelliği nedeniyle büyüyor. Yangında, şu ana kadar 50 hektardan fazla orman alanı zarar gördü.

Yangın söndürme çalışmalarına bölgedeki köylerde yaşayan vatandaşlar da traktörleri ile su taşıyarak katılıyor. Bölgede bulunan camilerden yapılan duyurularla vatandaşlar yardıma çağrılıyor.

KUYUCAK’TA YANGIN KONTROL ALTINDA 

Milas’ın Ören Beldesinin Kuyucak Köyü mevkisinde çıkan orman yangını ise kontrol altına alındı.

3 helikopterin havadan, 50’den fazla arazöz ve 100’e yakın orman işçisinin karadan müdahale ettiği yangında alevler kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı.

AYDIN’DAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA 

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığı belirtildi. Nazilli Orman İşletme Müdürü Necat Demirsu, Hışımlar köyü Musampınarı mevkisinde çıkan orman yangınına 8 arazöz, 5 orman yangını söndürme ekibi ve bir helikopter ile müdahale edildiğini, yangının havanın rüzgarlı olmasına ve yangının çıktığı bölgenin de meyilli olmasına rağmen kontrol altına alındığını belirtti.

Demirsu, yıldırım düşmesi sonucunda çıkan yangında 2 hektar ormanlık alanın yandığını, bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 05:39:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?