16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Muğla'da ATM soygunu

Muğla'da saat 02.00 sıralarında TOKİ konutlarının bulunduğu CNS tesisleri içindeki bir bankaya ait ATM cihazı 2 kişi tarafından soyulmaya çalışıldı.

ATM cihazının arka kısmını oksijen kaynağı ile açan zanlılar, polisin olayı fark etmesi üzerine yaya olarak kaçarken, yakalandı.

Edinilen bilgiye göre Toplu Konut İdaresi (TOKİ) evlerinin alt kısmında bulunan CNS Dinlenme Tesisleri içinde bulunan ATM cihazını soymak isteyen Gürcistan uyruklu 2 kişi yanlarında 2 oksijen kaynağı tüpü, 1 küçük piknik tüpü, çekiç, pense, kurbağacık tabir edilen anahtar ve tornavida ile ATM cihazının arka kısmını kesti. Zanlılar, ATM cihazının arka kısmında insan girecek kadar büyüklükte açtıkları yerden içeri girdi. Bu sırada, TOKİ sitesini kontrol amacıyla devriye gezen ekipler, ATM cihazının arka
bölümünde ışığı fark etti. Polislerin ATM cihazı yanına geldiğini fark eden Gürcistan uyruklu zanlılar, yaya olarak kaçmaya başladı. Ekipler TOKİ binalarının alt kısmındaki arazide zanlıları kovaladı. Yakalanan şahıslar gözaltına alındı. Zanlılar, Komiser Hamdi Bey Karakolu'na getirildi.

- PARA ALAMADILAR

Devriye gezen polislerin kendilerini fark etmesi sonrası paniğe kapılarak kaçan ve daha sonra yakalanan 2 zanlının ATM'den para alamadıkları ortaya çıktı. Zanlıların polis ekiplerinin fark etmemesi halinde ATM cihazı içindeki paralara ulaşmalarının an meselesi olduğu belirtildi. Bu arada ATM cihazının alarmının çalışmadığı öğrenildi. Emniyet yetkililerinin daha önce ATM'nin bağlı bulunduğu bankaya alarm cihazı takmaları yönünde uyarıda bulundukları öğrenildi.

- TÜRKÇE BİLMİYORLAR

ATM cihazını soymayan kalkan Gürcistan uyruklu zanlıların Türkçe bilmediği açıklanırken, soygun öncesi keşif yaptıkları ileri sürüldü. Yanlarında getirdikleri malzemeleri nereden aldıkları araştırılan zanlılar, sorgulamalarının ardından adli makamlara sevk edilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 11:32:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?