4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Muğla’da eğitime katkı

MUĞLA’DA EĞİTİME KATKI

Çocuğun sosyal ve duygusal gelişimini her yıl düzenli ve birbirini tamamlayan etkin bir sistemle sağlamak, yaşam becerileri kazandırarak çevreye uyum için gerekli güven ortamını sürdürmeyi amaçlayan Lionsların Uluslar arası projesi olan “Yaşam Becerileri Eğitim Projesi” Muğla’da da uygulanmaya başlandı. Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinde üç yıldır uygulanan projenin 18. eğitimi Muğla’da gerçekleştirildi.

Eğitim programına, Marmaris Yalı Lions, Datça, Fethiye, Bodrum ve Aydın Lions Kulüpleri, Bodrum Yeni Yüzyıl Lions Kulübü ile Aydın Efeler Lions Kulüpleri tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitim programına Muğla ve ilçelerinin yanı sıra Aydın’dan da anaokulu ile ilköğretim okullarında görev yapan öğretmenler katıldı.

Muğla Egehan Otel’de gerçekleşen eğitim toplantısında İsveçli Proje Eğitmeni Marianne Jonnson ile Projenin Türkiye Sorumlusu Şima Şunder katılımcı öğretmenleri bilgiler aktarırken, toplantıyı düzenleyen Marmaris Yalı Lions Kulübü Başkanı Nurten Yıldırım, 118 R Yönetim Çevresi Çalışma Yönetmeni Bahire İlgüy ve 14. Bölge Yönetmeni Mehmet Ali Eren’de eğitim toplantısında hazır bulundu.

Lionsların uluslar arası projesi olan Yaşam Becerileri Eğitim Projesini bugüne kadar 53 ülkede uygulandığını ifade eden Projenin Türkiye Sorumlusu Şima Sunder, “Proje eğitimleri bugüne kadar 53 ülkede uygulanıyor. 53 ülkede 40 bin öğretmen bu projede eğitildi. Bugüne kadar Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinde öğretmenlere bu eğitimleri verdik. Muğla 18. eğitimin verildiği il. Türkiye’de şu ana kadar 640 öğretmen bu projede eğitimden geçirildi. Türkiye’de 156 okulda eğitim alan öğretmenlerimiz bu projeyi başarıyla uyguluyorlar. Proje önce öğretmenlerin eğitilmesini hedefliyor. Daha sonra öğretmenler vasıtasıyla önce öğrenciler, daha sonra aile ve en sonunda da tüm çevre bu eğitimden yararlanıyor. Bu proje özgüven, öz disiplin, sağlıklı bağımlılıktan uzak bir yaşam, kendilerine ve başkalarına saygı, aileye bağlılık, nezaket, sosyal olgunluk, grup içinde yaşam, sorumluluk işbirliği, paylaşım, dürüstlük, topluma bağlılık ve hizmetler konularında katılımcıları teşvik ediyor. Projede eğitim alan öğretmenler öğrencilerin planlı, amaçlar doğrultusunda çalışma ve doğru karar vermesi, sorumluluk almak ve işini tamamlamak, etkili iletişim, kurallı yaşam, arkadaşlık ve takım çalışması, sağlıklı yaşam ve kötü alışkanlıklara karşı durabilmeleri konusunda eğitiyorlar. Bu bilimsel ve geliştirici program, Lions Kulüpleri aracılığı ile dünyanın çeşitli ülkelerinde uygulanıyor. Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinden bu eğitimler için büyük talep var” dedi.

MUĞLA’DA EĞİTİME KATKI
MUĞLA’DA EĞİTİME KATKI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 16:53:02
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 17:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?