16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Muğla'da kent kart uygulaması başladı

Muğla toplu taşımacılıkta kent kart ve akıllı bilet uygulamasına geçti.

Muğla Belediyesi’nin denetiminde uygulanacak olan uygulamada hem kent kart, hem de akıllı bilet uygulaması yer alıyor.

Muğla kent karta azami 150 YTL yüklenebilirken, elektronik biletlerde 3 veya 5 kullanımlık olarak tasarlandı. Kent kart ve elektronik biletler kentin değişik noktalarındaki 18 bayiden satın alınabilecek.

Kent Kart Genel Müdürü Ercan Ünal ile kent kartı basın mensuplarına tanıtan Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, kent kart ve elektronik bilet uygulamasının Türkiye genelinde çok yaygın olduğunu belirterek, “Muğla’da da bu çağdaş uygulamaya geçiyoruz. Kent kartlar ve elektronik bilet uygulaması ile bozuk para ve bilet kargaşası tamamen ortadan kalkacak. 18 değişik noktada satışı gerçekleştirilecek kent kartlar manyetik bantlı olacak ve bir kereye mahsus 5 YTL karşılığında satılacak. Bu kartlar herhangi bir fiziki zarara uğramazsa 10 yıl boyunca kullanılabilecek. Kent kartlara yüklemeler öğrenci ve tam bilet olarak yapılacak. Tam biletler 1.25 YTL, öğrenciler için ise 0.90 YTL ödenecek” dedi.

Kent kart uygulaması sayesinde hangi hatlarda yoğunluk olduğunu, yolcu sayılarını, araçların hızını merkezden kontrol edebileceklerini belirten Muğla Belediye Başkanı Gürün, “Bu kartlar sayesinde yolculuk süresi kısalacak ve şoförün dikkati dağılması önlenecek. Böylelikle yol güvenliği sağlanmış olacak. Ayrıca kent kartlar önümüzdeki dönemde farklı amaçlar içinde kullanılabilecek. Örneğin ileride yapacağımız otoparklar ve garaj giriş çıkışlarında bu kartlar kullanılabilecek” diye konuştu.

Bu kartların kullanımında başlangıçta küçük sıkıntılar yaşanabileceğini kaydeden Gürün, bu sıkıntıların da anında çözümü kavuşturulacağını, Muğlalıların diğer kentlere oranla kent kartların kullanımına daha çabuk adapte sağlayacağını dile getirdi.

Kent Kart Genel Müdürü Ercan Ünal’da sistemin dünyada kullanılan tek sistem olduğunu belirterek, “Bu sistem sayesinde tüm araçlar internete bağlı olacak. Araçların yol durumu, hızları anında merkezden kontrol edilebilecek. Yolcular araçlarda bulunan ekranlardan yol durumunu, aracın hızını, hava sıcaklığını internet sayesinde anında öğrenebilecek. Kullanılan kartın bedeli anında belediyenin hesabına geçecek. Muğla kent kartın kullanıldığı 10’uncu il. Ayrıca kent kart altı ülkede aktif olarak hizmet veriyor. Kent kart Muğlalılara hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 15:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nurcan altaş IP: 88.251.228.xxx Tarih : 30.12.2008 23:22:28

kent kart kullanılan her sehirde halk daha ucuz ve kolay yolculuk yapıyor.ancak mugla da her alanda oldugu gibi burada da buyuk vurgun yapacak bazıları!!! kent kart 5 lira dolmus ucretleri ogrenci 90krş idi yine 90 krş. ve her yıl kullanım ucreti alınacak peki nerede bangır bangır bagırdıgınız ucuzluk, tasarruf vs. belediye niye kendine ogrencinin dolmus parasından alıyor otobus sahiplerine 65krş veriyor.belediye kolaylık getirirse sevilir yardımcı olunur.ayrıca baska yerlerde aktarma yani 90 dk içinde otobus değiiştirme ucretsiz. burada nasıl olacak acaba otobusu fazla işgal ettik diye onuda zamlı alın.