6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Muğla'da spor bilimleri kongresi

Muğla Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) ile Spor Bilimleri Derneği tarafından 3-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan "9. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi" başladı. 

100 sözel ve 422 de poster sunumun gerçekleştirileceği kongreye çok sayıda yerli ve yabancı bilim adamı katılıyor. Kongre öncesi Muğla Üniversitesi'ni tanıtıcı bir slayt gösterisi sunuldu. BESYO Animasyon Grubu tarafından hazırlanan slayt gösterisi büyük ilgi görürken, geçtiğimiz yıl "Üniversiteler Arası Halk Oyunları" yarışmasında birinci olan halk oyunlarının gösterisi de ayakta alkışlandı. Kongre sonunda ayrıca, bin 450 sayfalık bildiri sunulacak. 

Kongrenin açılışında konuşan Muğla Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Erdal Zorba, kongrenin spor adamlarına büyük katkılarının getirmesini söylerken, Spor Bilimleri Derneği Başkanı Ferit Acar da dernek isminin başına Türkiye ismi getirilmesi için TBMM'ye başvurduklarını ifade etti. Acar, daha önce kongrelerin turizm şirketleri sponsorluğunda gerçekleştiğini belirterek, Muğla'da gerçekleştirilen kongrenin ilk olduğunu söyledi. Muğla Üniversitesi Rektör Vekili Eğitim Fakültesi Dekanı Şule Aycan, Muğla Üniversitesi'nin her yıl uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirterek, "Bu yıl 9. Uluslararası Spor Kongresi'ne ev sahipliği yapıyoruz. Bu da gösteriyor ki Muğla Üniversitesi'nin her geçen yıl uluslararası bir üniversite olma yolunda adım adım ilerliyor" dedi.
Muğla Valisi M. Temel Koçaklar da, kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederken, "Spor insanları birbirine yaklaştıran, sevgi ve saygıyı ön plana alan bir daldır. Küreselleşen bir dünyada bilgi paylaşımı çok önemlidir. Muğla Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen 9. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi'nin bu anlamda büyük önem taşıdığını ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 14:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?