22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Muğla'da yine plaket krizi

Muğla'da 2008 turizm sezonu plaket kriziyle başladı. Güllük Körfezi'nde denizi dolduran MNG Holding'e plaket verilmesinin ardından ikinci kriz de 15- 22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla Müze Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende yaşandı.

Sektöre katkı sağlayan turizmcilere plaket ve teşekkür belgelerinin sunulduğu törene Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu ve Muğla Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün'ün yanısıra çok sayıda turizmci de katıldı. Muğla ve ülke turizmine katkı sağlayan sektör temsilcilerine 15 plaket ve 20 teşekkür belgesi dağıtıldı. Bodrum Gümbet'te 45 yıldır turizmcilik yapan Sami Otel'in sahibi Sami Akbaş, kendisine plaket yerine teşekkür belgesi verilmek istenmesine tepki gösterdi.

DUAYENİ KIZDIRDILAR

Kürsüye çıkan öfkeli turizmci Akbaş, "3- 4 yıllık otel sahiplerine plaket veriliyor. Ben 45 yıldır Muğla'ya turist getiriyorum. Ülkeme milyonlarca dolar para kazandırdım. Bana bir kağıt parçası vermek istiyorlar. Bu ödüllerin dağıtımında adaletsizlik var. Ben ödülü kabul etmiyorum" dedi ve belgeyi almadı.

Kürsüye koşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Murat Süslü ise elini öptüğü turizmci Akbaş'ı yatıştırmaya çalıştı. Ancak, bu da etkili olmadı. Tüm ısrarlara karşın belgesini almayan ve "Adresime postalayın" diyen Akbaş, tören alanını terk etti. Törende, buz gibi bir hava esti.

Müdür Süslü ise "Amacımız hizmet verenleri onurlandırmaktı. Sami Akbaş alınganlık yaptı. Biz ödülleri tanıtım hizmetlerine verdikleri destekten yola çıkarak belirledik. Yaşadığımız olay üzücü. Bardağın dolu tarafından bakılmalı" dedi

Hürriyet Ege
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 13:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?