22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Muğla'da yine yangın

Dalaman’a bağlı Kapukargın köyünde bulunan Kocapınarlar Süt Çiftliğine ait samanlıkta yangın çıktı. 3 saatlik bir çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangında büyük çaplı maddi hasar meydana geldi.


Yangın, dün gece saat 00.00 sıralarında Dalamana bağlı Kapıgargun Köyü’nde bulunan Kocapınarlar Süt Çiftliği’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü çiftlikte bulunan samanlıkta yangın çıktı. Yangına Dalaman Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait 7 araröz ve iki kepçe ile müdahale edildi. Yaklaşık 100 baş ineğin ve çiftliğe ait evin zarar görmemesi için büyük çaba gösteren itfaiye ekipleri ve vatandaşlar zaman zaman yükselen dumanların yoğunlaşması ile zor anlar yaşadılar. Yangına yapılan üç saat müdahalenin ardından samanların için için yanmasından dolayı yangın söndürülemedi. Dalaman Havalimanın yangın yerine çok yakın olması ve yükselen dumanların inip kalkan uçakları etkileyip etkilemediği konusunda yetkililer sık sık bilgi aldı. Samanlığın içerisine park edilen traktörün tamamen kullanılamayacak duruma geldiği yangında Dalaman Belediyesine ait kepçe samanlığın duvarlarını yıkıp samanları dağıtmak suretiyle müdahale etti.


Yapılan son müdahaleyle yangın inekler ve çiftlik evi zarar görmeden saat 04:00 sıralarında kontrol altına alındı. Dağıtılan samanlar Belediyeye ait kamyonla çiftlikten başka bir yere taşınırken, yangında yaklaşık 100 bin YTL maddi zarar meydana geldiğini ifade edildi. Çıkan yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 14:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?