6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Muğla'dan Filistin ve Lübnan'a destek

Fethiye'de faaliyet gösteren Ayışığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Filistin ve Lübnan'a düzenlenen yardım kampanyasına destek verdi. 

Ayışığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Koordinatörü Ali İhsan Çoban bir basın toplantısı düzenleyerek, Fethiye halkını Filistin ve Lübnan'a yardıma çağırdı. Çoban, "Sahip olduğumuz ortak tarihi, kültürel ve manevi bağlar sebebiyle bizim bir parçamız durumundaki Filistin ve Lübnan son bir aydır hiç hak etmediği bir cezaya mahkum edildi. Filistin halkı, zaten kısıtlı olan yaşamsal imkanlarını tamamen yitirme riskiyle karşı karşıya. Kitlesel cezalandırma siyasetiyle binlerce masum çocuk ve sivil, dolaylı bir ölüme itiliyor. 

Ayışığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak İsrail'in Filistin ve Lübnan'da yapmış olduğu saldırıları şiddet ve nefretle kınıyoruz. Filistin ve Lübnan'da saldırılardan en fazla etkilenen masum sivillerin maruz kaldıkları insanlık dışı zulmü, ulusal basın ve yayın organlarında izlediğimizde yüreğimiz yanıyor. 21. yüzyılın dramı bu vahşi savaşın bir an önce durması en büyük istek ve arzumuzdur. Bunun için yüce Allah'a dua ediyoruz" dedi. 

Saldırılar durdurulsa bile bombalanan hastanelerin, yolların, elektrik santrallerinin onarılmasının zaman alacağını belirten Çoban, "Lübnanlı ve Filistinli kardeşlerimizin yaralarını sarmak amacıyla ülkemizde bir seferberlik ilan eden Sivil Toplum Kuruluşları başta acı gün dostu Türk Kızılayı'nın, Deniz Feneri Derneği'nin, İnsani Yardım Vakfı'nın yardım kampanyalarına destek vermek bize düşen en büyük vazifedir. Günlük birkaç saat su ve elektrik kesintilerinden şikayetçi olan bizlerin, Filistin ve Lübnan'da ne zaman geleceği meçhul elektrik ve su kesintileri yaşayacaklarını tahayyül edelim ki bu bize fikir verebilir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2006 Perşembe 14:42:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?