6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Muğla'dan Türki Cumhuriyetler'e fidan

Türkiye'de orman yangınlarına karşı en hassas illerin başında yer alan Muğla ve yöresinde, yanan sahaların tekrar ağaçlandırılması amacıyla kurulan 'Gökova Fidanlığı', yurt içi talebin karşılanmasının yanı sıra başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türki Cumhuriyetleri'nin de fidan ihtiyacını karşılıyor.

Muğla Çevre ve Orman İl Müdürü Behlül Şenyürek, Gökova Fidanlığı'nda üretilen fidanların, yöredeki ağaçlandırma çalışmaları için gerekli fidanları üretmenin yanı sıra KKTC'nin ve Türki Cumhuriyetleri'ndeki sahaların ağaçlandırması için de fidan desteğinde bulunmakta olduğunu belirterek, Şubat ayında Türkmenistan'a 35 bin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de 25 bin adet tüplü fidan gönderildiğini, talep oluştukça fidan gönderilmesinin süreceğini kaydetti.

Türkmenistan'a gönderilen fidanların 25 bin adedi kara servi ve 10 bin adedi de mavi servi fidanlarından oluşurken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gönderilen fidanların da 15 bini kara servi ve 10 bini de mavi servi fidanlarından oluşuyor. Gökova Fidanlığı'ndan, geçtiğimiz yıllarda da, GAP ağaçlandırma projesi için de çeşitli türde tüplü fidanlar gönderildi.
Gökova Fidanlığı ve bağlı fidanlıklarda yılda 15 milyon 550 bin ibreli ve yapraklı tür fidan ile 550 bin adet de süs bitkisi üretimi yapılarak yörenin ihtiyacına sunuluyor.

.
Yayın Tarihi : 1 Mart 2006 Çarşamba 18:54:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?