7
Mayıs
2024
Salı
MUĞLA

Muğlalı fırıncılar kursa razı oldu

Muğla’da unlu mamul üreten işyerlerinde gıda mühendisi bulundurma zorunluluğunun kaldırılmasının ardından, ustalık belgesi bulunanlara ’Sorumlu Yönetici Ustalık Belgesi’ verilmesi için kurs açıldı.

Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası tarafından Muğla Esnaf Odaları Birliği Derviş Günday Toplantı Salonu’nda dün açılan kursa 120 fırıncı, simitçi ve pastacı esnafı katıldı. 1 gün süren kursun ardından bugün yapılacak sınavı kazananlara ’Sorumlu Yönetici Ustalık Belgesi’ verileceği bildirildi.

Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı İhsan Özgen, yıllardır gıda mühendisi bulundurma zorunluluğunun yanlış olduğunu anlatmaya çalıştıklarını belirterek, "Nihayet bu isteğimiz 20 beygir gücü ve altında motor gücü bulunan işyerlerinde gerçekleşti. Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın yaptığı protokolle gıda mühendisi bulundurma zorunluluğu ortadan kalktı. Elinde ustalık belgesi bulunan unlu mamul üreten esnafın ’Sorumlu Yönetici Ustalık Belgesi’ alması gerekiyor. Bu tarihi fırsatı hiçbir esnafımızın kaçırmamasını istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2005 Perşembe 18:18:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?