5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Muğla’nın 2’nci bayan valisi!

MUĞLA’NIN 2’NCİ BAYAN VALİSİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, bu yıl Muğla Valisi Fatih Şahin’in koltuğuna Merkez Emirbeyazıt İlköğretim Okulu 5. Sınıf Öğrencisi Betül Sungur oturdu. Türkiye’nin ilk bayan valisi Lale Aytaman’dan sonra aynı koltuğa bu defa temsili de olsa bir bayan vali oturdu.

Kutlama etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen ziyarete, Muğla Milli Eğitim Müdür Vekili Gürbüz Karabulut, Emirbeyazıt İlköğretim Okulu Müdürü Mursayettin Çolak, Emirbeyazıt İlköğretim Okulu Öğretmeni Feride Tosun, Kız Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Faruk Er, Kız Meslek Lisesi Ana Okulu Öğretmeni Hale Özgül, Ana Sınıfı Öğrencileri Ekin Ada Yıldırım ile Şükrü Tuna Ölmez katıldı.

BAŞHEKİMİ ARADI

Valilik koltuğuna oturan Bayan Vali 5. Sınıf Öğrencisi Betül Sungur, telefonla Sağlık Müdürü’nü arayarak mevcut Devlet Hastanesi’nin modern tıbbi araçlarla donatılmasını ve genişletilmesini isterken, hastane hakkında da bilgiler aldı. Bayan Öğrenci-Vali Sungur ayrıca cadde ve sokaklarda dolaşmakta olan başıboş hayvanların kendi kaderlerine terk edilmemelerini, onlar için barınaklar yapılarak, devletçe kendilerine sahip çıkılmasını istedi. Sungur, Muğla’da spor alanları ve salonunun yetersiz olduğunu belirterek, vatandaşlar ve öğrencilerin spor yapabileceği yeni tesisler kazandırılmasını istediğini sözlerine ekledi.

Ziyaretin sonunda Muğla Valisi Fatih Şahin, öğrencilere değişik hediyeler verdi.

MUĞLA’NIN 2’NCİ BAYAN VALİSİ
MUĞLA’NIN 2’NCİ BAYAN VALİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2011 Cuma 17:06:00
Güncelleme :23 Nisan 2011 Cumartesi 00:58:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?