4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Muğla’nın aile hekimleri atandı

MUĞLA’NIN AİLE HEKİMLERİ ATANDI

13 Aralık itibari ile tüm Türkiye ile aynı anda Muğla’da da hayata geçirilecek olan Aile Hekimliği uygulaması çerçevesinde ‘Aile Sağlığı Merkezleri’nde görev yapacak hekimlerin görev yerleri belli oldu.

Sağlıkta Dönüşüm Projesi çerçevesinde sağlık ocakları ve sağlık evlerinin kapatılması sonrası hayata geçirilecek olan Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapacak olan Aile Hekimleri yapılan toplantı ile görev yerlerine tercih etti.

Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Salonunda gerçekleşen toplantıya Muğla Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman, İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer, Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile hekimler katıldı.

Toplantıda konuşan Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer, aile hekimlerinin hizmet puanlarına göre görev yapacakları merkez konusunda tercih yapabileceğini belirterek, 342 hekimin başvuru yaptığını ve bu hekimlerden 228’inin il genelinde hizmet verecek olan Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapacağını belirtti.

‘TÜRKİYE, SAĞLIKTA DÜNYADA İLK 30 ÜLKE ARASINDA’

Muğla Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman da, doktorların toplumun en zeki insanları olduğunu belirterek, “Aile Hekimliği uygulaması ile ilk defa 1994 yılında İngiltere’de tanıştım. Böyle mükemmel bir uygulamanın 16 yıl sonrada ülkemizde uygulanacak olması bizleri çok sevindiriyor. Toplumun en zeki insanları olan doktorlarımızın aile hekimliği uygulamasında da çok başarılı olacaklarına inancım tam. Türkiye sağlık hizmetleri açısından 180 ülkeli dünyada ilk 30 ülke arasında yer alabilecek bir ülke. Türkiye’de sağlık hizmetleri her ne kadar eksiklikleri de olsa kaliteli olarak veriliyor. Bütün hekimlerimize yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

ATAMALAR ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILDI

Muğla merkez, ilçeler ve beldelerde hizmet verecek olan Aile Sağlık Merkezlerinde görev yapacak 228 Aile Hekimi hizmet puanı sıralamasına göre kürsüye gelerek görev yapacakları ilçeyi, sağlık merkezini ve hizmet mahallesini tercih etti. Tamamen elektronik bir ortamda gerçekleşen atamalar noter huzurunda gerçekleşti.

MUĞLA’NIN AİLE HEKİMLERİ ATANDI
MUĞLA’NIN AİLE HEKİMLERİ ATANDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2010 Cumartesi 15:20:03
Güncelleme :6 Kasım 2010 Cumartesi 18:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?