22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Muğla'nın altyapısı çöktü

Muğla’da dün gece başlayan yağışlardan sonra devam eden Muğla Altyapı ve Kanalizasyon çalışmalarında milyonlarca YTL’lik zarar oluştu. Metrekareye son 24 saatte 72.2 kilogram yağış düşerken kanalizasyon çalışması tamamlanan Muğla’da üstü kapatılan yolların büyük bölümü yağmur suları ile çöktü.


Dün akşam saatlerinde başlayan yağmur gece şiddetini arttırması sonucu altyapı işi tamamlanan ve üstü kapanan yolların büyük bölümü çöktü. Özellikle altyapı işinin tamamlandığı Emirbeyazıt ve Muslihittin Mahallesi’nin büyük bölümünde parke ve asfalt çöktü. Çöken yollarda sabah erken saatlerde Muğla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler çalışma başlatırken, çalışmanın bir hafta devam etmesi bekleniyor.

ARAÇLAR ZARAR GÖRDÜ
Yağmur nedeniyle altyapı işi biten yollarda çökme meydana gelmesi sonucu vatandaşların araçları da zarar gördü. Çöken yol üzerinde bulanan birçok aracın tekerleri çöken yola saplanırken, araçlarda maddi hasar oluştu.


ÇÖP ARABASI YOLA ÇÖKTÜ
Dün gece yağan aşırı yağmur nedeniyle Muğla’nın çöp işini ihale ile alan Ortem firmasına ait çöp arabaları da zor anlar yaşadılar. Ortem firmasının çöp aracı Emirbeyazıt Mahallesi Fevzi Altınay Sokakta yağmur sularının azizliğine uğradı ve yolun çökmesi sonucu yolda kaldı. Çöp kamyonu çöken yolda bırakılırken, kamyonun çöken yoldan kurtarılmasına çalışıyor.


ELEKTRİKLER KESİLDİ
Yağmur sularının altyapıyı çökertmesinin ardından Emirbeyazıt Mahallesinde çalışma yapan ekipler, iş makineleri ile çalışma yaparken enerji nakil hatlarını kopardı. Fevzi Altınay sokakta çalışma yapan ekiplerin elektrik tellerini koparması sonucu mahallede bazı evler elektriksiz kaldı.


YOLLARDA ÇALIŞMA SÜRÜYOR
Muslitttin Mahallesi ve Emirbeyazıt mahallesinde altyapı işi biten yolların çökmesi sonucu Muğla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sabah erken saatlerde çalışma başlattı. Ekipler çöken yollardan büyük bölümüne uyarı levhası koyarken, uyarı levhası konulmayan yerler vatandaşların tepkisini aldı. Uyarı levhası konulmayışına tepki gösteren Turan Ölmez isimli vatandaş, “Altyapı daha yeni yapılıyor. Ama her taraf çöktü. Çöken birçok yerde uyarı levhası da yok. Uyarı levhasının bulunmayışı büyük tehlike oluşturuyor” dedi

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 13:45:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuğçe ender IP: 78.171.186.xxx Tarih : 24.11.2008 03:35:10

böyle olcağı belliydiii...hiç şaşırmadım haberi okurkennn...daha büyük yağışlarda allh yardımcımız olsunnn...