4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Muğla'nın ciğerleri yandı!

MUĞLA 2010’DA 151 HEKTAR ORMANINI KAYBETTİ

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, 2010'da orman yangınlarıyla mücadele başarılı olduklarını belirterek, ''Muğla Bölgesi'nde bu yıl sadece 151 hektar orman yandı ve Türkiye Cumhuriyeti rekorunu kırdık'' dedi.

Yangın sezonunun sonra ermesi ve yangın söndürme helikopterinin gönderilmesi dolayısıyla Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'nün Beldibi beldesindeki yangınlara acil müdahale istasyonunda tören düzenlendi.

Törene Marmaris Kaymakamı Serdar Polat, Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ve Marmaris Orman İşletme Müdürü Enver Demirci katıldı.

Törende gazetecilere açıklamalarda bulunan Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, bölge müdürlüklerinin sorumluluk sahasındaki çıkan yangınlarda 2006 yılında 3 bin 462 hektar, 2007 yılında bin 531 hektar ve 2008 yılında ise 622 hektarlık alanın zarar gördüğünü söyledi. 2009'da Muğla Bölgesi olarak Türkiye Cumhuriyeti tarihinin rekorunu kırdıklarını ve sadece 256 hektarlık orman alanının yangınlarla tahrip olduğuna işaret eden Aydın, '' Bu yaz oldukça sıcak geçtiği için çok korktuk. 289 yangın çıktı ve başarılı bir şekilde mücadele verdik. Muğla Bölgesi'nde bu yıl sadece 151 hektar orman yandı ve Türkiye Cumhuriyeti rekorunu kırdık'' diye konuştu.

Aydın, bölgede en fazla tahribata yol açan yangının ise 27 Ağustos'ta Marmaris'in Çamlı köyünde çıkan ve 20 hektarlık alanın zarar gördüğü yangın olduğu bilgisini verdi.

Elde edilen başarının, orman teşkilatının teknoloji ve hava araçlarını daha etkin kullanmasına bağlayan Aydın, ekibin uzmanlaşması, araç sayısının artması, yangın yollarının iyileştirilmesi ve insanların daha duyarlı olmasının da yanan alanların azalmasında etkili olduğunu kaydetti.

‘SON ZAMANLAR ÇIKAN YANGINLARIN NEDENİ ENERJİ NAKİL HATLARI’

Geçen yıl piknik ateşinden hiç, bu yıl ise sadece bir yangın çıktığını ancak fazla bir ağacın zarar görmediğini dile getiren Aydın, son zamanlardaki yangınların çoğunluğunun yıldırım ve enerji nakil hatlarından çıktığını bildirdi.

Kaymakam Polat ise yangınlara karşı orman teşkilatının verdiği mücadelenin takdir topladığını söyledi. Marmaris gibi orman yangınlarında hassas bölgede ormancıların başarılı çalışmalar yaptığını belirten Polat, yangınlarla mücadelede devletin bütün imkanlarını seferber ettiğini anlattı.

Polat, yangın sezonundaki başarılı çalışmalarından dolayı Marmaris Orman İşletme Müdürü Enver Demirci, Orman İşletme Müdür Yardımcısı Murat Çakır, Hisarönü Şefi Akın Ünler, Çetibeli Şefi Özkan Çakıl, Bayır Şefi Belgin Devecioğlu Saatçi, Marmaris Şefi Sinan Saatçi ve helikopter pilotu Doğan Kapkınç'a takdirname verdi.

MUĞLA 2010’DA 151 HEKTAR ORMANINI KAYBETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2010 Çarşamba 15:22:04
Güncelleme :27 Ekim 2010 Çarşamba 19:57:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?