4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Muğla'nın gözü Japonlarda

MUĞLA'NIN GÖZÜ JAPONYA'DA

Muğla'ya yeni atanan İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, başta Japonya olmak üzere İran, Suriye, Kazakistan ve Azerbaycan'da çeşitli tanıtım çalışmaları başlattıklarını açıkladı.

Bakanlık, otelciler, tur operatörleri yanında Bodrum-Milas ve Dalaman Havalimanı yöneticileri ile ortak bir çalışma içinde olduklarını belirten Özer, "Muğla'da şu an çok iyi bir hava yakalandı. Turizm sektörünü oluşturan ortak bileşenler bir araya gelip proje üretiyoruz. Eylül ayında Japonya'daki turizm fuarına katılacağız. Yine bu aylar içinde Suriye'ye gitme planları yapıyoruz. Kazakistan'a da bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Daha sonra gittiğimiz ülkelerdeki tur operatörlerini Muğla'yı yerinde görmeleri için davet edeceğiz. İran ile de bir ön görüşme yapıldı. İran'dan bir grup Muğla'ya gelecek" dedi.

Özellikle Japonya'ya büyük önem verdiklerini belirten Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, Japonya'da 12 ay boyunca devam eden bir kültür turizmi olduğunu söyledi. Japonların genelde Çanakkale ve Kapadokya bölgesine geldiğini anlatan Özer, şöyle konuştu: "Yöremiz içinde onların ilgisini çekebilecek önemli yerler var. Japonların kış ortasında Yunanistan'a geldiklerini biliyoruz. Onları Yunanistan'a arkeojik değerler çekiyor. Muğla Yunanistan'ın iki katı arkeolojik değere sahip. Muğla ayrıca Efes ile Afrodisyas'a en yakın merkez. Muğla ayrıca Karya, Likya ve Lelegler gibi üç ayrı antik uygarlığa sahip Türkiye'nin tek merkezi. Muğla'da ayrıca Caretta carettalar, bozulmamış doğal çevre var. Bölgesel planlama yapacağız. Bu yıl Türkiye'ye gelen Japon turist sayısı 90 bini geçti ancak Muğla'ya temmuz ayı itibariyle sadece bin turist geldi. Bu pastadan çok daha fazla pay almak için kolları sıvadık. Önemli tur operatörlerinin bölgede ağırlanması lazım. Türkiye'ye turist getiren tur operatörlerini buraya davet edip zenginliklerimizi tanıtacağız."

MUĞLA'NIN GÖZÜ JAPONYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 12:33:02
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 16:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?