7
Mayıs
2024
Salı
MUĞLA

Muğla'ya kan kusturan çeteye büyük darbe

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nce, Muğla ve ilçelerinde çıkar amaçlı suç gruplarına yönelik sürdürülen çalışmalar devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Muğla’nın Milas İlçesi’nde Celal Kaplan isimli şüphelinin kardeşlerini, akraba ve hemşehrilerini de yanına alarak çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu, halkın üzerinde korku, endişe oluşturarak yasadışı faaliyetlerde bulunduğu, tefecilik yaparak hile ve desiseyle çek senet imzalattığı, tahsilat yaptığı, yaptırdığı, tahsil edilen senetleri geri iade etmeyip birden fazla tahsile yöneldiği, şahısların işyeri ve araçlarını gasp ettiği, yine şahısların aile fertlerini kötü yola düşürmekle tehdit ettiği iddiası ile 9 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 9 kişi hakkında 13 kişinin davacı olarak şikayette bulunduğu öğrenildi. Milas’ta 15 ayrı noktada yapılan operasyon sonrası gözaltına alınan Celal Kaplan (40), R.K. (36), İ.K. (55), B.K. (35), M.E. (30), E.Y. (28), B.Y. (30), S.K. (37) ve M.A.G. (39) ev ve işyerlerinde yapılan aramada, 7 adet tanzimli senet, 48 LN 821 plakalı Renault marka oto, 1 adet ruhsatlı tabanca ve bu tabancaya ait 38 adet dolu fişek, bir adet zorla devri yapılan restauranta ait ruhsat, 4 adet tanzime hazır boş senet, 15 adet tanzimli senetler ele geçirildi. Şahısları zorla senet imzalatma, senetleri iki defa tahsile yöneltme, yüzde 40’lara varan faizle borçlandırma, dağa kaldırma, fidye isteme, ölümle tehdit, tefecilik yoluyla borçlandırılıp yasa dışı faiz uygulanarak 48 KF 625 plakalı kartal marka ve 48 LN 821 plakalı Renault marka araçlara el konulması iddialarıyla adli makamlara sevk edildi.

Muğla İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Körpe, Muğla’da çete ve buna benzer yasadışı faaliyetlere asla izin vermeyeceklerini belirterek, "Muğla’nın huzurunu bozanların ensesindeyiz. Çalışma arkadaşlarımız turizm sezonu öncesi güvenli bir sezon geçirilmesi için 24 saat görev yapıyor. Muğla’da yasadışı bir faaliyete asla izin vermeyeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 14:44:28
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 15:44:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?