22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Muğla'ya yeni su deposu

Muğla kent merkezinin su ihtiyacını karşılayan Bahçeyaka kuyularından gelen 6 tonluk su tutma deposuna 5 bin tonluk yeni depo ilave ediliyor. Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, su deposunun 5000 m3’lük olduğunu ve belediyenin yapmış olduğu çalışmalarla su kesintilerinin en aza indirilmesinin hedeflendiğini söyledi.


Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, deponun yapım sürecinin 365 gün olmasına rağmen, daha erken bir tarihte tamamlanmasını hedeflediklerini söylerken “Su deposu ihale süresi 365 gün olarak belirtildi. Depomuz 1200 metre kare kapasitesine sahip ve yüksekliği de 5 metre olacak” diye konuştu.


Merdiven’lide 500 tonluk ikinci bir ek deponun yapılacağını da hatırlatan Gürün, “Bu küçük depo, şuan yapılan büyük depoya su basmaya yarayacak. Ve böylece 5 bin 500 tonluk bir hacim hemşerilerimizin hizmetine girecek” dedi. Gürün, deponun 12.00 metrekarelik bir alanda yapıldığını hatırlatırken, “Ayrıca, manevra odasıyla birlikte toplam inşaat alanı 1350 metrekareyi buluyor. Muğla’nın şuanda su sıkıntısı yok. Ancak su sıkıntımız yok diye de, rahat olamayız. Yeni kuyu ve kaynak arayışlarımız bir yandan sürüyor, bir yandan da hemşerilerimize azami su tasarrufu çağrısı yapıyoruz. Çünkü şu an kullanılan su, sadece bizim değil, gelecekte çocuklarımız kullanacağı su. Ayrıca, bizim dışımızda özellikle Hıfzısıhha’nın yaptığı ölçümlerden anlaşılmaktadır ki, Muğla’nın suyu, ortalamadan bile çok daha temizdir. Bu konuda bütün hemşerilerimizin içi rahat olabilir” diye konuştu.
Muğla kanalizasyon ve altyapı çalışmaları çerçevesinde yapımına başlanan 5000 tonluk su deponun yanında ayrıca, bütün su şebekesinin elektronik bir ortamda izlenebileceği SCADA sistemi de kurulacak.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 14:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail IP: 81.215.246.xxx Tarih : 22.08.2008 16:57:25

doğru diğer illere oranla muğlada su sıkıntısı yok ama gecenin 01.00 dan sonra yapılan habersiz su kesintilerine ne demeli herhalde muğla belediyesi bu sıcaklarda insanların gece suya ihtiyacı olduğunu düşünmüyor ve habersiz olarak kesinti yapıyor sebebini soracak olsak tedaş arızası diye geçirştirirler