4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Muğla’yı artık yok sayamazlar!

ARSLAN: MUĞLA’YI ARTIK YOK SAYAMAZLAR

CHP Olağanüstü Kurultayında 80 kişilik Parti Meclisi’ne (PM) Muğla’dan Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan girdi. CHP Muğla İl Başkanı Süleyman Uslu da Divan Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yardımcılığını yaptı.

“MUĞLA, SOSYAL DEMOKRAT HAREKETİN ÖNEMLİ MERKEZİ”

CHP’nin Muğla’da son yıllarda yükselen bir grafiğinin bulunduğunu ve bunu da CHP Genel merkezinin göz ardı edemediğini belirten CHP Muğla Milletvekili ve PM üyesi Dr. Ali Arlsan, “Muğla, CHP olarak son dönemde dikkat çeken bir il oldu. Özellikle son seçimlerde ve referandumda aldığı sonuçlar ile bir sosyal demokrat hareketinin önemli merkezlerinden birisi haline geldi. CHP yöneticileri artık Muğla’yı yok sayamıyorlar. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile Grup Başkan Vekili ve Genel Başkan olmadan önce de siyasi kader birliği yapmış birisiyim. 80 kişilik parti meclisine girişim, hem Muğla’nın son dönemdeki CHP çıtasının yükselişi, hem de Kemal Bey ile olan yakın mesai arkadaşlığım beni buralara taşıdı. Tabi burada Muğla örgütümüze de şükran borçluyum. Eğer il örgütü arkamızda durmazsa, PM’e seçilmemiz kolay değildi. Partimin İl örgütü sonuna kadar arkamda durdu ve 80 kişilik Parti Meclisi’ne girmeyi başardım” dedi.

“TEKİN GEÇMİŞİ İLE HESAPLAŞIYOR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na en yakın isimlerden İstanbul eski İl Başkanı Gürsel Tekin’in PM’de en az oy alan isimler arasında yer almasını değerlendiren CHP Muğla Milletvekili ve PM üyesi Dr. Ali Arslan, “Önder Sav ile olan çelişkileri ve bunun yanında İstanbul İl Başkanlığı döneminde yaşadığı problemler nedeniyle oy oranı düşük çıkmış olabilir. Oy oranının düşük çıkması Gürsel Tekin arkadaşımızın kalitesizliğinden veya sevilmediğinden değil, geçmişi ile hesaplaşmasından kaynaklandığı için az oy almıştır” dedi.

“3 GÜN KULİS YAPTIK”

CHP Olağanüstü kongresinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Divan Başkan Yardımcılığını yapan CHP Muğla İl Başkanı Süleyman Uslu, birlik ve beraberliğin sonucu CHP Parti Meclisi’ne bir üye girdiğini belirterek, “Muğla’da ön secimle TBMM’ye gelen iki Milletvekilimizi de PM’ye aday gösterdik. İkisi olmazsa, mutlaka birisinin Parti Meclisi’ne girmesini istedik. Amaç, CHP Parti Meclisinde Muğla’dan bir temsilcisinin bulunması idi. Sadece Ali Arslan PM’ye girdi. Gönlümüz isterdi ki, iki milletvekilimize de görev verilsin. 3 gündür Ankara’da idim. Kurultay delegelerimiz hep yanımızda oldu. Bütün Genel Başkan Yardımcılarını ziyarete ederek, talebimizi üst kademeye ulaştırmaları için çaba harcadık. Üst yönetimimiz de bizim önerilerimizi dikkat aldı. Divan Başkanlığı Yardımcılığı için beni görevlendirdi. PM Meclisi için de Dr. Ali Arslan arkadaşımız uygun görüldü. Biz Muğla olarak Ankara’dan istediğimizi tamamen olmasa da kısmen almış olarak dönüyoruz” dedi.

ARSLAN: MUĞLA’YI ARTIK YOK SAYAMAZLAR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2010 Pazar 18:13:02
Güncelleme :20 Aralık 2010 Pazartesi 01:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?