5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Muhalifim diye görevden aldılar!

GÖREVDEN ALINAN GÜLLÜK BELEDİYE BAŞKANI KAYRAKÇI: “MUHALİFİM DİYE GÖREVDEN ALDILAR”

Veteriner Hekim Aytunç Kayrakcı, Güllük Belediye Başkanlığı görevinden alınmasını ana muhalefet partisi CHP’ye mensup olmasına bağladı. Kayrakcı yaptığı açıklamada, “Hatalarımız olmuş olabilir. Bağımsız yargıya saygılıyız.” dedi.

Güllük belediye başkanlığı görevinden alınan veteriner hekim Aytunç Kayrakcı, Güllük Belediye hizmet binası önünde basın açıklaması yaptı. İçişleri Bakanlığı’nın raporuna tepki gösteren Kayrakcı, görevden alınmasını ‘Siyasi Linç’ olarak niteledi.

Üzgün ve bitkin olduğu gözlemlenen Kayrakcı’ya Marmaris, Muğla, Yatağan, Bodrum gibi çevre ilçelerden ve Muğla’dan gelen yaklaşık 200 CHP’li eşlik etti.

Güllük beldesi yerel halkının ilgi göstermediği ve geniş güvenlik önlemi altında olduğu gözlemlenen toplantıda Kayrakcı; “15 ay önce iddia edilen konularla ilgili bütün belgeler jandarma tarafından el konularak adli makamlara teslim edilmiş olmasına rağmen 15 ay sonra soruşturmanın selameti delillerin karartılmaması gibi sudan sebeplerle görevden alınmış olmamın nedeni muhalif partiye mensup olmamdır.” dedi.

Kayrakcı’ya CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Selimiye Belediye Başkanı Mehmet Gül, Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez, Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, CHP’li il genel ve belediye meclis üyeleri toplantıya katılarak destek verdi.

Kayrakcı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:“Yılmadan yoluma devam ettim edeceğim. Siyasetçinin iki değil bir gömleği var. Düğünlük gömleğim de, idamlık gömleğim de bir benim. Verilemeyecek bir hesabım yok, bundan sonrada olmayacak. Bağımsız mahkemelerin vereceği her karara saygılıyım. Ancak şu unutulmamalıdır ki halkın iradesiyle seçilmiş bir belediye başkanının hakkında hiç bir hüküm hiç bir adli karar yok iken görevden alınması anti-demokratik bir uygulamadır.

15 ay önce iddia edilen konularla ilgili bütün belgeler jandarma tarafından el konularak adli makamlara teslim edilmiş olmasına rağmen 15 ay sonra soruşturmanın selameti delillerin karartılmaması gibi sudan sebeplerle görevden alınmış olmamın nedeni muhalif partiye mensup olmamdır.Tekrar göreve geri dönmem bakanlık oluruna bağlı diye alçak sesle konuşacak değilim. Siyasetçi olarak belediye başkanı olarak doğmadım Allah izin verirse belediye başkanı olarak da ölmeyeceğim. Hayatımı idame ettirebileceğim bir mesleğim var çok şükür.

Türk adaletine güvenimin tam olduğunu belirterek bundan sonraki süreçte tüm yasal haklarımı kullanmak üzere yargıya başvuracağımı belirtir saygılarımı sunarım.”

GÖREVDEN ALINAN GÜLLÜK BELEDİYE BAŞKANI KAYRAKÇI: “MUHALİFİM DİYE GÖREVDEN ALDILAR”
GÖREVDEN ALINAN GÜLLÜK BELEDİYE BAŞKANI KAYRAKÇI: “MUHALİFİM DİYE GÖREVDEN ALDILAR”
GÖREVDEN ALINAN GÜLLÜK BELEDİYE BAŞKANI KAYRAKÇI: “MUHALİFİM DİYE GÖREVDEN ALDILAR”
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 18:02:01
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 18:08:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?