7
Mayıs
2024
Salı
MUĞLA

MUTO'da başkanlık yarışı iyice kızıştı

Muğla Ticaret Odası’nda (MUTO) 22 Mart’ta yapılacak olan seçimler öncesi adaylar arasındaki yarış iyice kızıştı. Mevcut Başkan Saim Gürsoy, ise, aday sayısının teke düşürülmemesi durumunda diğer adaylara başarılar dilediğini açıkladı.

Muğla Ticaret Odası’nın 1984 yılından bu yana Yönetim Kurulu başkanlığını yürüten mevcut Başkan Saim Gürsoy, "21 yıldır MUTO’nun başkanlığını yürütüyorum. Bu dönem içinde çok iyi işlere imza attık. Muğla küçük bir şehir. Çok liste çıkması insanları rahatsız eder. Seçimlere tek listeyle gidilmesinin doğru olacağını daha önce söyledim. Şimdiye kadar hiçbir arkadaşımla seçimle ilgili görüşmem olmadı.

Tek yaptığım çalışma tek listeyle seçimlere gidilmesi çalışmasıdır. Bu uğurda fedakarlık bana düşüyorsa, bunu yapmaya hazırım. Odalarda kavga olmaz. Dolayısıyla aday olanlara başarılar diliyorum. Görevden kaçmak gibi bir düşüncemiz yok. Böylesine bir kavganın içinde beni bulamazlar. Böyle bir kavganın içinde kendimi ortaya atmayacağımı söylemiştim ve sözümde duruyorum" dedi.

Adaylardan Değişim Hareketi olarak yaklaşık 7 ay önce çalışmalarına başlayan Değişim Hareketi adayı Bülent Karakuş, kendisinin ve ekibinin Muğla sevdalısı olduğunu belirterek, 7 ay önce yola çıktık. Ekibimizle birlikte merkez ilçede ve MUTO’ya bağlı ilçelerde üye ziyaretlerimiz gerçekleşti. Bu ziyaretlerde üyelerimizin bize verdiği destek ve güvenle bu yarıştan yüzümüzün akıyla çıkacağımıza inanıyorum. Bizler Muğla sevdalısıyız. Muğla’nın ekonomik yönden tıkanan yolunu açmak için aday oldum" şeklinde konuştu.

MUTO adaylarından Mehmet Şahbaz ise yıllardır Muğla’nın önünün açılmadığını ifade ederek, "Küçük olsun bizim olsun zihniyetini yok etmek istiyorum. Bilgim, birikimim ve tecrübemle Muğla’yı ekonomik olarak harekete geçirmek arzusundayım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 14:48:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?