16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Nail Çakırhan'a ödül

Muğla Valiliği tarafından ilk defa düzenlenen ‘Valilik Hizmet Ödülü’ geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Ağahan Mimarlık Ödülü sahibi Şair Nail Çakırhan’a adına eşi Halet Çambel’e verildi.


Nail Çakırhan'ın ödülü, Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda, Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak tarafından Nail Çakırhan'ın eşi Halet Çambel'e verildi.

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ödül töreninde yaptığı konuşmada, Nail Çakırhan'ın kendileri için çok özel bir yeri olduğunu belirterek, "Yitirilmiş bir değerdir. Ama, o değerlere sahip olmak adına bugün çok daha düşündüğümüz ve Muğla'da yer yıl Cumhuriyet Bayramımızda, Cumhuriyetimizin bir kazanımı olarak, Muğla'ya hizmet etmiş, katkıda bulunmuş bir insanımızı onurlandırmak, şereflendirmek, manevi olarak bir şekilde onunla paylaşmak adına böyle bir şey düşündük. Bu ödüllendirmeyi gelenek haline getireceğiz" dedi.


Halet Çambel’de yapılan ödüllendirmenin çok anlamlı olduğunu belirterek teşekkür etti. Muğla Valiliği Hizmet Ödülü plaketinde ise şu ifadelere yer verildi. “Sayın Nail Çakırhan, 80’li yılların başında yörenin doğal kaynaklarını kullanarak yaptığınız ve 3 Eylül 1983 yılında Ağa Han Mimarlık ödülünü kazandığınız Ula mimarisi tarzındaki eviniz ile Muğla Mimarisine iz bırakarak, bu tarzın yaygınlaşmasına, Muğla’nın kültürü ve tanıtımına sağladığınız katkılardan dolayı Muğla Valiliği Hizmet Ödülü ile ödüllendirildiniz”

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 14:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?