22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Nice yıllara Cumhuriyet

Cumhuriyet’in 85. yıldönümü Muğla’da da coşku içinde kutlandı.

Muğla’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde Valilik Makamında Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Salih Karataş ve Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’ün kutlamaları kabulü ile başladı. Askeri ve resmi erkanın katıldığı kutlama sonrası tören Atatürk Stadında devam etti.

Atatürk Stadındaki kutlamalara Vali Dr. Ahmet Altıparmak, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Salih Karataş, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, Rektör Prof. Dr. Şener Oktik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Körpe, Vali Yardımcıları. Daire müdürleri, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

29 Ekim’in millet olmanın, bir olmanın, iri olmanın, diri olmanın verdiği gururun, sevincin, coşkunun zirveye çıktığı gün olduğunu belirten Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, “Bugün, bu topraklarda yaşayan istisnasız herkesin doğulu, batılı, Batmanlı, Şırnaklı, Edirneli, Muğlalının ataları dedeleri ve nineleri, bu vatan topraklarını kurtarmak için verdiği bir ölüm kalım mücadelesi, bir onur, haysiyet ve namus mücadelesi neticesinde zaferle taçlanan “Kurtuluş Savaşı” sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyetinin 85. yıldönümü. Bir yönetim şekli olmanın ötesinde, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının önünü açmış ve ufkunu genişletmiştir” dedi.

Muğla’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında bando takımında yer alan Turgutreis Lisesi 10. sınıf öğrencisi Remzi Çetin tören geçişinin yapıldığı anda yere düşerek baygınlık geçirdi. Bando takımındaki arkadaşları tarafından hemen ambulansa taşınan Çetin’e ilk müdahaleyi ambulans içindeki sağlık ekibi gerçekleştirdi. Sağlık ekibi öğrencinin kahvaltı yapmadığı için tansiyonun düştüğünü kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 15:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?