4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

O düğün salonu yıkıldı

DÜĞÜN SALONU İNŞAATI YIKILIYOR

1994 yılında dönemin Muğla Belediye Başkanı Orhan Çakır tarafından temeli atılan, daha sonra inşaatı tamamlanamayan ve Kışla Mevkiinde atıl durumda bulunan Düğün Salonu inşaatı, Muğla Belediye Meclisi’nin 14 Nisan 2010 tarihinde aldığı kararla yıkıldı.

Mevcut binanın yeni deprem yönetmeliğine uymadığı için yıkım kararı alındığını belirten Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Biz göreve geldiğimizde o dönem yaşanan büyük depremden sonra deprem yönetmeliği değişti. Deprem yönetmeliğinin değişmesi sonrası o binanın, Denizli Pamukkale Üniversitesi ve Muğla İnşaat Mühendisleri Odası tarafından yaptırılan tetkiklerinde depreme dayanıklılığı olmadığı ve güçlendirme çalışmalarının ise maliyetinden fazla olacağı belirlendi. Ayrıca beton yapılarının eski sistemle yapıldığı güçlü olmadığı konusunda karar verildi. Bir binayı yıkmak kolay değil. Ben öncelikle o dönem bir hedef uğruna o binanın inşaatını başlatan dönemin Belediye Başkanı Orhan Bey’e ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Biz o binayı yeniden kazanmak ve güçlendirmek için çok çaba sarf ettik. Ancak yaptırdığımız tüm araştırmalarda bunun olamayacağı ortaya çıktı. Biz de Belediye Meclisi olarak 14 Nisan 2010 tarihinde bu bina ile yanında daha önce restoran olarak kullanılan işyerinin yıkılması için karar aldık. Bu karar doğrultusunda orada yıkım çalışmasını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Yıkım yapılan alanın 10 bin metrekare olduğunu ifade eden Başkan Gürün, “10 bin metrekarelik alanda yüzde 40 imar var. 4 bin metrekarelik zeminle birlikte burada yapılacak beş katta toplam 20 bin metrekarelik bir kapalı alan olacak. Biz belediye olarak buranın öncelikle müze olmasını istiyoruz. Merkezi bir konuma sahip olan bu alanda il genelindeki 200’ün üzerindeki ören yerinden çıkarılan tarihi eserlerin tamamının yer alacağı bir müze yapılması için Kültür Bakanlığına teklifte bulunduk. Bakanlık bu teklifi kabul ederse, kültür turizmine büyük bir katkısı olacak olan müze ilimize kazandırılabilir. Eğer müze hedefi gerçekleşmezse, belediye olarak burada bir beş yıldızlı otel yapılması için müteşebbislere çağrıda bulunacağız. Her zaman söylüyoruz Muğla merkezde bir beş yıldızlı otel yapılması gerekli. Bu anlamda müze gerçekleşmezse, otel projesini gündeme getireceğiz. Otel projesi de gerçekleşmezse, bu alanda altta ticari alan, üstte konut yapılmasını istiyoruz. Çünkü bu alan önündeki rekreasyon alanı ve merkezi konumda olması nedeniyle çok değerli bir alan. Burada en iyi ve sürekli katkı sağlayacak yapı olması için yoğun çaba sarf ediyoruz” Diye konuştu.

DÜĞÜN SALONU İNŞAATI YIKILIYOR
DÜĞÜN SALONU İNŞAATI YIKILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 12:34:02
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 13:55:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?