4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

O köylülere soruşturma

MÜDÜRÜ OKULA ALMAYAN KÖYLÜLERE İNCELEME

Fethiye’nin Korubükü Köyü’nde okul müdürünün görevden alınmasını protesto ederek çocuklarını okula göndermeyen köylüler hakkında işlem başlatıldı.

Fethiye’nin Kemer beldesine bağlı Korubükü Köyü Değirmenüstü İlköğretim Okulu’nda eğitim öğretim 2 gün gecikmeli başladı.

Okulda 22 yıldır müdürlük yapan Ramazan Bekir Çatıkkaş’ın yerine, Ayhan Sevinç’in atanmasını protesto eden köylüler, çcuklarını okula göndermeyip sınıfları kendileri doldurmuştu. Köylüler yeni atanan okul müdürü Ayhan Sevinç’i de okula almamışlardı. Olayın basında yer almasının ardından Fethiye Kaymakamlığı harekete geçti ve çocuklarını okula göndermeyen veliler ile köylüleri kışkırttığı iddia edilen kişiler hakkında inceleme başlattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, okul müdürünün bugün göreve başladığını söyledi. Gültekin, Fethiye Kaymakamlığının talimatı ile köylüleri kışkırtanlar hakkında inceleme başlatıldığını kaydetti.

Çocuklarını 2 gün okula göndermeyen veliler hakkında da gerekli incelemelerin yapıldığını ifade eden Gültekin, “Okula atanan kardeşimiz sınavları kazanmış ve bu göreve getirilmiştir. 2 gün önce yaşananlar hepimizi üzmüştür. Ama şunu kimse unutmasın ki devlet aciz değildir. İnsanların isteğine göre devlet hareket etmez. Köylülerle ben kendim bizzat görüştüm. Çoğu müdürden şikayetçi bile değil. Hatta okulu dolduran köylülerin çoğu veli de değil. Bunları yaptıran insanlar hakkında mutlak soruşturma açılmış ve gereği yapılacaktır.” dedi.

 
MÜDÜRÜ OKULA ALMAYAN KÖYLÜLERE İNCELEME
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 15:48:02
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 19:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?