4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Oda başkanlarına vergi semineri

ODA BAŞKANLARINA VERGİ SEMİNERİ

Esnaf Odaları Birliği’ne bağlı Muğla il genelindeki tüm oda başkanları ve odaların genel sekreterlerine, gerçek usulde vergi vermeyen, basit usulde vergilendirmeye tabi tutulan esnafların işlemleri konusunda bilgi verildi.

Muğla Esnaf Odaları Birliği toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Birlik başkanı Şükrü Ayyıldız, Vergi Dairesi Başkanı Cüneyd Aruntaş, Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı Zafer Evci, Birliğe bağlı tüm oda başkanları ve odaların genel sekreterleri katıldı. Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız ise, “Şubat ayı içinde verilecek beyannameler ile ilgili toplandık. Hem Vergi Dairesi ile esnaf ve sanatkarlarımızın oda başkanları ve genel sekreterlerini bir araya getirerek sıkıntılarımızı yetiklilere anlatmak istedik. Yetkilerin de bu konuda bize yardımcı olmalarını ve çalışmalarda el ele vererek bu konuda odamız üyelerini bilgilendirmek istiyoruz. Basit usul ne demek, hangi esnaf ve sanatkarlar basit usule tabi, neler yapılması gerekir, basit usulün dışına çıkmamak için basit usulde kalmak için neler yapılabilir bunları konuşacağız” dedi.

Muğla Vergi Dairesi Başkanı Cüneyd Aruntaş, Şubat ayının basit usulde vergilendirilen mükelleflerin genel beyan dönemi olduğunu belirterek, “Bir yılın değerlendirmesini ve genel beyan döneminde uygulayacağımız veya düşündüğümüz beyan esasları nelerdir bunları konuşacağız. Mükelleflerin yaşadığı sorunları değerlendirelim istedik. Basit usulde vergilendirme, genel ve özel şartları olan, belli haddi aşmayan satışların maliyeti aşmayan kitle olarak görüyoruz” dedi.

Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı Zafer Evci de, toplantının amacının basit usulde vergilendirilmiş mükelleflerin uyacağı şartlar olduğun belirterek, “Vergi düzeni açısından farklılık getirilmiş, KDV’den de muaf tutulmuş esnaf kitlemiz. Kazansın veya kazanmasın, hayat standardına tabi olan, müşteriye istemesi halinde belge düzenleyen, esnaflar grubuna basit usulde vergilendirilmiş mükellef diyoruz” dedi.

ODA BAŞKANLARINA VERGİ SEMİNERİ
ODA BAŞKANLARINA VERGİ SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 11:36:04
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 17:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?