5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Odalardan hastane için 27 bin imza

ODALARDAN HASTANE İÇİN 27 BİN İMZA

Muğla’da Tıp Fakültesi Hastanesi’nin kurulması ile gündeme gelen, daha sonra Muğla Belediye Meclisi tarafından Devlet Hastanesi’nin mevcut yerinden Düğerek Mahallesi yolu üzerinde belirlenen alana taşınması konusunda alınan karar odaları birleştirdi.

Muğla Belediyesi’nin bir ay önce meclis toplantısında Devlet Hastanesi’nin yeni yerinin kent merkezi dışında bir alanda belirlenmesinin tepkileri devam ediyor. Mevcut hastanenin yerinde kalması için Muğla’da bulunan oda 10 oda ve 4 dernek tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde kent merkezinde toplanan 27 bin imza Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a iletildi. Muğla Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş, oda ve dernek temsilcileri ile Bakan Akdağ’ı ziyaret ettiklerini ve mevcut hastanenin yerinde kalması için talepte bulunduklarını kaydetti.

Muğla Sanayi ve Ticaret Odasında düzenlenen toplantıya Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Eczacı Odası Başkanı Arif Yılmaz ile Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Arık katıldı. Toplantıda odalar adına açıklama yapan Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş, belediye tarafından alınan karar ile Devlet Hastanesi’nin Düğerek Mahallesi bölgesinde bir alanda belirlenmesine karşı mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Devlet Hastanesi’nin mevcut yerinde kalması gerektiğini kaydeden Karakuş, “İki yıldan bu yana Muğla Devlet Hastanesi’nin mevcut yerinde yapılması ile ilgili çalışmaların yaklaşık bir ay önce belediye meclisinin aldığı imar planı değişikliği kararı ile Düğerek Mahallesi yolundaki vakıf arazisinin sağlık alanı yapıldı. Belediye meclisinin aldığı imar planı değişikliği kararıyla Düğerek Mahallesi yolunda sağlık alanı olarak ilan edilen vakıf arazisinin hastane yapımı için uygun olmadığı ile ilgili tüm sivil toplum örgütleri olarak bir çalışma başlattık. Bu mücadelemiz hastanenin mevcut yerinde bırakılmasına kadar devam edecektir” dedi.

SAĞLIK BAKANI İLE GÖRÜŞTÜLER

Devlet Hastanesi’nin mevcut yerinde kalması için başlatılan çalışmalarda ilk olarak imza kampanyası başlattıklarını kaydeden Karakuş, “Bu süreçte yapılan çalışmaları Muğla halkıyla da paylaşarak imza kampanyası başlattık. Kampanyada toplam 27 bin adet imza topladık. Bu imzaları sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin bulunduğu heyetle birlikte 12 Nisan tarihinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüşerek kendisine ilettik. Bu görüşmede Bakan Akdağ’a ayrıca Devlet Hastanesinin vakıf arazisine ulaşım güçlüğü, bölgeden fay hattı geçmesi ve yeterli ticaret alanı yaratacak arsa bulunmaması nedeniyle yapılmaması gerektiğini belgeleri ile sunduk. Ayrıca mevcut hastanenin yerinde yeniden yapılmasıyla ilgili Mimarlar Odası tarafından uzman mimarlara hazırlattığımız raporu da bakanımıza ilettik. Bu çalışmaları yaparken tüm siyasi düşüncelerden uzak, tamamen Muğla ekonomisini ve Muğla halkının hastaneden daha kolaylıkla yararlanabilmesini göz önüne aldık” dedi.

İMZALARI BELEDİYEDE VERECEKLER

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, topladıkları imzaları ve hazırladıkları raporu Muğla Belediyesi’nde sunacaklarını belirterek, “İlk kez Muğla kamuoyunda böylesine büyük bir çalışma yapılıp, 27 bin imza toplandı. Bu bile halkımızın bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor. Sağlık Bakanlığı’na ilettiğimiz belgelerin birer örneğini Muğla Belediye’sine sunacağız. Bu aşamadan sonra her iki kurumun kararını bekleyeceğiz. Her iki kurum aldıkları kararlarda umuyoruz ki Muğla halkının lehine olacak ve halkın talepleri göz ardı edilmeyecektir” dedi.

ODALARDAN HASTANE İÇİN 27 BİN İMZA
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2011 Perşembe 15:46:04
Güncelleme :15 Nisan 2011 Cuma 01:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?