4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Ödenek yoksa hayırseverler var

MİLAS’TA YAPIMI YILAN HİKAYESİNE DÖNEN LİSE 1 AY SONRA TAMAMLANIYOR

Muğla’nın Milas ilçesinde 2006’da temeli atılan ve ‘ödeneksizlik’ kurbanı olan Dr. Sabahattin Akyüz Lisesi’nin duran inşaatı, hayırseverlerin katkısıyla 1 ay içinde tamamlanacak.

20 Eylül 2006’da temeli atılan ve prosedür kurbanı olan Dr. Sabahattin Akyüz Lisesi 1 ay içinde tamamlanacak. Merhum Hayırsever Dr. Sabahattin Akyüz ve Fadime Bayar’ın bağışlarıyla yüzde 99’u tamamlanan Milas’ın ikinci lisesinin 1 yıl duran inşaatında çalışmalar yeniden başladı. Son olarak Dr. Mete Ersoy’un 175 bin TL’lik bağışının ardından okulun yarım kalan fayans ve tesisat işleri yüklenici firma tarafından başlatıldı. Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı’nın girişimleriyle maden firmaları ve hayırseverlerin seferber olduğu lisenin açılışını Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın yapması bekleniyor.

AK Parti Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır, okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek “Özellikle Milas Kaymakamımız sayın Bahattin Atçı’ya teşekkür ediyoruz. Kendisi bu işe özel olarak eğildi. Okulun 1 ay içinde tamamlanacağı bize bildirildi. Şu an çalışmalar sürüyor. Okulumuz 2010-2011 eğitim-öğretim yılında tamamlanacak. Açılışımızı herhangi bir aksilik olmazsa Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf yapacak” dedi.

Arsasını hayırsever Fadime Bayar’ın bağışladığı Akkent Mevkii’ndeki lise için Milaslı doktor Sabahattin Akyüz ilk olarak 1.5 milyon TL bağışta bulunmuş, daha sonra okulun yapım işleriyle ilgili sorumluluk Milas Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne devredilmişti. 3 yıl boyunca okulun eksik kalan fayans işleri için eksik kalan 186 bin TL nedeniyle inşaat tamamlanamıyordu. İşadamı Sudi Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada okula adının verilmesi halinde 100 bin dolarlık bağışta bulunacağını söylemişti ancak söz yerine getirilmeyince okulun tamamlanması 6 ay daha uzadı. Milas Kaymakamı Bahattin Atçı’nın görevine tekrar dönmesiyle yapımı hızlanan Dr. Sabahattin Akyüz Lisesi 2010-2011 eğitim-öğretim yılında hizmete girecek.

MİLAS’TA YAPIMI YILAN HİKAYESİNE DÖNEN LİSE 1 AY SONRA TAMAMLANIYOR
MİLAS’TA YAPIMI YILAN HİKAYESİNE DÖNEN LİSE 1 AY SONRA TAMAMLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 23:57:58
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 00:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?