15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Oğlu için fuhuş batağında

Muğla’nın Marmaris ilçesinde polisin düzenlediği operasyonlarda yurt dışından getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptıran 10 kişilik bir şebeke çökertildi. “Pembe Fil” kod adlı operasyonda gözaltına alınan zanlılar adliyeye sevk edildi.


Edinilen bilgiye göre; Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bir yıllık çalışma sonrası Marmaris ilçesinde fuhuş çetesine yönelik olarak bir operasyon düzenlendi. “Pembe Fil” kod adı verilen ve 120 polisin 15 ayrı noktaya gerçekleştirdiği operasyon sonucunda yurtdışından yasa dışı yollarla ülkeye çalışmak için getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları belirlenen 10 kişi yakalandı. Marmaris, Kırklareli ve Rize illerinde 15 ayrı noktaya eş zamanlı düzenlenen operasyonla Nazım K.(31), Hilmi,Y.(44), Ramazan G.(42), İbrahim T.(28), Murat A.(30), Mehmet Y, Gündüz D.(22), Serkan Ö.(27), Kamuran Ö.(23) ile Erdal K.(35) isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındılar. Zanlılar Örgütlü insan ticareti yapmak suçlarından Marmaris Adliyesi’ne sevk edildiler. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Öte yandan; operasyon sonucunda yakalanan Moldovalı hayat kadını Victoria M’nin ifadesinde, Türkiye’ye çalışmak için geldiğini, ancak fuhuş batağına düştüğünü söylediği belirtildi. Victoria M. ülkesinde bulunan ve gözleri görmeyen oğluna para gönderebilmek için yapılan baskılara karşı tepki vermediğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 12:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?