4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Öğrencilerden kültür gezisi

ÖĞRENCİLERDEN KÜLTÜR GEZİSİ

Milas Lisesi Atatürkçü Düşünce Kulübü’nün kitap yardımı ve antik kentlere kültür gezileri devam ediyor.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Osman Oturak’ın danışman öğretmenliğini yaptığı

Milas Lisesi Atatürkçü Düşünce Kulübü (ADK) öğrencileriyle 12. sınıf öğrencilerinin “Sosyal Etkinlik Çalışmaları” devam ediyor.

ADK öğrencileriyle 12-E ve 12-M şubeleri öğrencilerinin topladığı roman, hikaye, şiir ve SBS kitapları Kıyıkışlacık İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilere götürüldü.

Milas Lisesi Müdürü Ahmet Zeki Saçar’ın başkanlığındaki öğrenci grubu aynı gün

Kıyıkışlacık İlköğretim Okulu’na ulaşarak toplanan 50 civarındaki kitabı öğrenciler adına

Okul Müdürü Ali Boz’a teslim etti. Okul Müdürü Boz, gelen öğrenci gruba Kıyıkışlacık’ın tarihi, coğrafi, ekonomik ve kültürel özellikleriyle okulun tarihçesi hakkın da bir sunum yaptı. Lise öğrencilerinin bu güzel çabalarından duyduğu mutluluğu dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Milas Lisesi Müdürü Ahmet Zeki Saçar, buradaki öğrencilere kitap yardımı yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek emeği geçen herkese ve katkılarından dolayı Milas

Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Özer Kölgeli’ye teşekkür etti.

ADK Danışman Öğretmeni Osman Oturak, kendisinin ilkokulu köyde okuduğu için, internet çağında olsak bile, kitabın köy çocukları için ne anlama geldiğini çok iyi bildiğini, onlar için bir ışık yakmaktan duyduğu mutluluğu belirtti.

Öğrenciler daha sonra İasos Antik Kenti’ni gezdi. Antik tiyatroda öğretmen ve öğrenciler klasik tragedya (trajedi) , komedya (komedi) ve dram türlerinin nasıl canlandırıldığının sunumunu yaptılar. 12. sınıf Dil ve Anlatım dersinde işlenen bu konuların canlandırılması kültürel gezinin en eğlenceli bölümü oldu. İasos Antik Kenti’nin tarihi gelişimi ve önemiyle ilgili sunumu Osman Oturak yaptı ve kalıntılar gezildi.

KAPIKIRI (HEREKLİA) GEZİSİ

Milas Lisesi ADK öğrencileriyle 12-F ve 12-H şubelerindeki 36 öğrenci Kulüp Danışman Öğretmeni Osman Oturak başkanlığında Kapıkırı’na tarihi ve kültürel değerlerimizi gezme, görme ve tanıma etkinliği için kültür gezisi yaptı.

Oturak, Bafa Gölü’nün oluşum, kentin tarihi ve gezinin amacıyla ilgili sunum gerçekleştirdi. Önce Atina Tapınağı gezildi. Sonra köy içinden yürünerek Şehir Surları’na gidildi. Buradaki tarihi, mimari ve kültürel özelliklerle ilgili geniş sunumu 1996-98 yıllarında Bafa ilköğretim Okulu’ndan Osman Oturak’ın öğrencisi olan ve Kapıkırı’nda yaşayan Ali Kemak Sarı yaptı. Agora’ya dönülerek on beş dakika dinlenildi. Buradan arabalarla göl kenarındaki Emdinion Tapınağı’na gidildi. Öğrencilere, kalıntıların o günkü ve bu günkü durumu hakkında bilgi verildi.

ÖĞRENCİLERDEN KÜLTÜR GEZİSİ
ÖĞRENCİLERDEN KÜLTÜR GEZİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 00:42:03
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 14:22:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?