4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Öğrencilerden örnek davranış

ÖĞRENCİLERİN ÇEVRE DUYARLILIĞI

22 Nisan Dünya Günü nedeniyle Muğla Belediyesi, Çevre Geliştirme Derneği, ÇEKÜL ve Turgut Reis Lisesi tarafından ortaklaşa bir çevre etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında lise öğrencileri Eğergediği Mevkiinde 100 adet Çam Fidanı dikerken, yol kenarında biriken çöpleri de toplayarak çevreye katkıda bulundular. Çevre etkinliğine Muğla Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Sapmaz, belediye görevlileri, dernek üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Dünya Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Lise Öğrencisi İrem Türkmen, insanları ağaç dikmeye, yol kenarlarını kirletmemeye ve çevreyi korumaya davet etti. Türkmen, “Dünya Günü 1970 yılından bu yana 174 ülkede milyarlarca insan tarafından kutlanmakta. Dünya Günü ile kamu ilgisinin doğa dengesini bozan insan faktörlerine ve doğayı koruyan eylemlere çekilmesi, çevreye duyarlı ve korumacı her türlü davranış biçiminin desteklenmesi için en azından yılda bir kez dünya çapında gerçekleştirilmesi sağlanmıştır. Böylelikle çabaların geniş kapsamlı ve kalıcı olması hedeflenmiştir. Doğal güzellikler bakımından zengin olan ülkemizde de, dünyadaki bu hassasiyeti oluşturmak, sahip olduğumuz bu doğal mirası korumak ve yaşatmak bilincini kalıcı kılmak amacındayız. Bu vesile ile herkesten çevresine duyarlılık ve korumacı bir davranış sergilemesini istiyor ve bekliyoruz” dedi.

Turgutreis Lisesi Öğrencisi İrem Türkmen’in konuşmasının ardından törene katılanlar hep birlikte Eğergediği Mevkiinde hazırlanan yere 100 adet çam fidanı dikti. Öğrenciler daha sonra ise Atatürk Bulvarı’nın yol kenarlarındaki atıkları temizleyerek örnek bir davranış sergilediler.

ÖĞRENCİLERİN ÇEVRE DUYARLILIĞI
ÖĞRENCİLERİN ÇEVRE DUYARLILIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 16:14:04
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 17:18:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?