16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Öğrencilere eğitim ve sağlık semineri

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Konacık Belde Belediye Başkanlığı, 700 öğrencisi bulunan Cahit Özvezneci İlköğretim Okulu öğrencilerine eğitim ve sağlık hizmeti götürdü. Öğrencilere ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi verilerek, diş macunu ve fırçası ile 100 temel eserin arasında yer alan kitaplar dağıtılıyor. 

Konacık Belediyesi tarafından sağlıklı ve eğitimli gençlerin yetişmesi amaç edinilerek başlatılan hizmet kapsamında, 1. Nolu Sağlık Ocağı Diş Tabibi Mustafa Tahincioğlu, Cahit Özvezneci İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencileri ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendiriyor. Öğrencilere guruplar halinde bir ders saati boyunca bilgisayar sınıfında, slayt eşliğinde ağız sağlığı, diş çürüklerine karşı korunma, diş fırçası kullanımı ve önemi gibi konular, uygulamalı olarak anlatılıyor. Bu konularda soruları ve şikayetleri olan öğrenciler, diş tabibi tarafından dinlenerek, ne yapması gerektiğini öğreniyor. Öğrenciler sınıftan çıkarken ise kendilerine çanta içerisinde diş macunu ve fırçası ile 100 temel eserin arasında yer alan kitaplar hediye ediliyor. 

Öğrencileri sınıfta ziyaret eden Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, "Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sağlıklı ve eğitimli bir geleceğe sahip olmak için elimizden geldiğince sizlerin yanında olmaya çalışıyoruz" dedi. Başkan Tosun, gelecek günlerde öğrencilere yönelik değişik hizmetlerinin olacağını söyledi. 

Bu arada uygulamaya destek veren beldedeki bir eczanenin sahibi olan Bülent Söğütlü ile diş tabibi Mustafa Tahincioğlu'na belediye başkanlığı tarafından hazırlanan teşekkür plaketlerini öğrenciler verdi. Belediye Başkanı Mehmet Tosun, öğrencilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 09:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?