4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Öğrencilere sabah çorbası

VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE SABAH ÇORBASI

Aynı zamanda Kırşehirli ve Ahi torunu olan Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Muğla’da bir ilki gerçekleştirerek sabahları erken saatlerde okula giden öğrencilere ücretsiz çorba dağıtımı başlattı.

Özellikle Muğla Üniversitesinde okuyan üniversite öğrencilerinin sabahları erken okula gitmek zorunda kaldıkları, öğrencilerin çoğunluğunun evlerde kalması nedeniyle kahvaltı yapmadan derse gittikleri belirtilerek, öğrenciler ve memurlar için seyyar çorba dağıtım standı açıldı. İlk uygulaması bugün gerçekleştirilen çorba dağıtımına ilk gün olması nedeniyle fazla rağbet olmadı. Günlük iki çeşit çorba çıkarken, ilk gün Mercimek ve Tavuk suyu çorbası çıktı.

Muğla valiliğinden yapılan açıklamada, iki noktada çorba dağıtımının yapıldığı belirtilirken, Kötekli Mahallesi Sıtkı Koçman Vakfı yanında ve Muğla merkezde de Spor İl Müdürlüğü karşısında açılan seyyar stantlarda öğrencilere çorba dağıtımı yapıldığı belirtildi. Üniversite, lise ve ilköğretim okullarının açık olduğu süre içinde hergün sabahları iki çeşit çorba çıkacağı belirtilen açıklamada, “Öğrenciler, özellikle üniversite öğrencileri bize ailelerinin emaneti. Öğrencilerimizin sabah okullarına aç gitmeleri önleyeceğiz. Projenin maliyeti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacak” denildi.

VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE SABAH ÇORBASI
VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE SABAH ÇORBASI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 10:29:05
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 10:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
deniz yılmaz IP: 78.167.109.xxx Tarih : 11.01.2010 12:14:01

Sayın Valime tebrik ve teşekkür.Sayın Valim Ahi Evran-ı Veli Hazretlerinin kim olduğunu neler yaptığını iyi bilen insandır.