4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Öğrencilere toplum liderliği eğitimi

ÖĞRENCİLERE TOPLUM LİDERLİĞİ EĞİTİMİ

Marmaris Rotary Kulübü tarafından Muğla Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde öğretim gören 45 son sınıf öğrencisine ‘Toplum Liderliği’ konusunda seminer veriliyor.

Seminer çerçevesinde Türkiye’nin ünlü işadamı, sanatçı ve bürokratları öğrencilere toplum liderliği konusunda tecrübe ve deneyimlerini aktaracak.

Geçen yıl ilki gerçekleştirilen proje kapsamında 45 öğrenci ‘Toplum Liderleri Geliyor, Ufuk Geliştirme ve Liderlik Semineri’ne katılmıştı. Proje, bu yıl da yine Muğla Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde okuyan 45 öğrenci ile devam ediyor. Proje kapsamında Muğla Üniversitesi Rektörlük hizmet binası Fuayesi’nde proje tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya, Rotray 2440 Bölge Guvernörü Selim Yegün, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, Marmaris Rotary Kulüp Dönem Başkanı Müjgan Koca, Marmaris Rotary Kulüp üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, proje ile ilgili verdiği bilgide, “Marmaris Rotary Kulübü ile işbirliği içinde sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bunu için de gençlerimize eğitim-öğretim vermeye çalışıyoruz. Marmaris Rotary Kulübü ile birlikte yaklaşık 10 hafta süre ile hafta sonlarında Eğitim Fakültesi öğrencileri ile toplumda lider olma becerilerini geliştirmeleri konusunda önemli kişiler bir araya gelerek öğrencilerimiz ile sohbet ediyorlar, bağ kuruyorlar. Hedef, öğretmen çıkacak olan öğrencilerimizin liderlik vasfını kazanmasını sağlamak” dedi.

Rotary 2440. Bölge Guvernörü Selim Yegün, geçen yıl üç üniversite ile projeyi yürüttüklerini belirtirken, “Şu anda bölgemizde 7 üniversitede “Toplum Liderleri Geliyor’ projesini başarı ile sürdürüyoruz. Amacımız özellikle üniversitelerimizin Eğitim Fakültelerinde öğretim gören yarının gençlerine eğitim ve öğretim verecek olan öğretmenlere misyon ve vizyon katmak adına onları geleceği hazırlamak adına düzenlediğimiz sosyal aktivite serisi. Öğrencilerimize 12 aktivite sunacağız. Tanınmış işadamları, gazeteciler, tiyatro sanatçıları gelecek ve öğrencilere bilgiler verecekler, öğrencilerin sorularını cevaplandıracaklar ve tecrübe sahibi olmaları sağlanacak. Geçen yıl sadece Muğla, Uludağ ve Ege Üniversitesinde düzenledik. Bu sene içinde 7 üniversitemizde projeyi uygulayacağız” dedi.

Rotary Kulüp Marmaris Dönem Başkanı Müjgan Koca ise, “Rotary’in amacı topluma hizmet etmektir. Biz Rotary olarak gençlik hizmetlerine çok önem veriyoruz. Gençlerimizin çok donanımlı olmalarını, bilgi birikimlerinin çok yüksek olmalarını ve Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Geçen yıl başlattığımız proje, bu sene de devam ediyor. Muğla Üniversitesi Eğitim Fakültesinden 45 kişilik bir öğrenci grubu seçtik. Yurdun dört köşesine dağılacak olan bu öğrencilerimiz, bilgi birikimlerini arttırmaları için işadamları, sanatçılar, spor adamları gibi toplumun kabul ettiği isimler ile buluşturuyoruz” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE TOPLUM LİDERLİĞİ EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 14:43:01
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 18:33:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?