22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Öğrencilerin karne heyecanı

Muğla'nın Milas ilçesinde 20 bin 205 öğrenci yarın karnelerini alarak yarıyıl tatiline girecek. Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, karne paralarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılandığını vuruğuladı. 

20 bin 205 öğrenci ve bin 102 personel 25 Ocak'tan itibaren yarıyıl tatiline giriyor.
15 günlük tatilin ardından ikinci dönemin 11 Şubat'a başlayacağını belirten Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, kötü notu olan öğrencilere karşı ailelerin duyarlı davranması gerektiğini söyledi. Ersoy: “Başarısız öğrencilerimizin kendilerini üzmemesini istiyoruz. Bu başarısızlık araştırılarak sebebinin ortadan kaldırılması çocuklarımızın başarılı olmasını sağlayacaktır. Tatil boyunca öğrencilerimize ödev vermiyoruz, boş zamanlarını kitap okuyarak değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz. Çalışmadaki performansları değerlendirilmez, sorunlar aileleriyle birlikte belirlenip ortadan kaldırmazsa başarılı olmak mümkün değil. Sorunları biriktirmeden çözmek gerekir. Velinin okula karşı ve çocuğa olan ilgisi bizim için önemli. Veli çocuğunu sevmeli ve bu sevgini, güvenini çocuğuna göstermelidir. Öğretmenleriyle görüşmeli. Aileler çocuklarını başkalarının çocuklarıyla kıyaslamamalı. Çocuklarımızı başarılı ve mutlu görmek istiyoruz” dedi. 

Ersoy, yarın saat 11.00'de Milas Semiha Altunkan İlköğretim Okulu'nda Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı'nın da katılacağı karne dağıtım töreni yapacaklarını söyledi. 

KARNELER MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN 

Öğrencilerden karne parası alınmayacağını belirten Ersoy, karnelerin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılandığını ifade etti. Ersoy; “Türkiye genelinde tek tip karne var. Öğrencilerin aldığı bütün notlar e-okul projesi kapsamında bilgisayara yüklendi. Boş karneleri bilgisayarlara verip notları aktarıyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 13:23:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?