16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Öğrenme aşkı engel tanımadı

Muğla’nın Milas ilçesinde iki gözü de görmediği halde eğitimine ara vermeden sürdüren Harun İnpınar, OKS’de elde ettiği başarılı ile Menteşe Anadolu Lisesi’nde en başarılı öğrencisi oldu.


18 yıllık yaşamı başarı öyküleriyle dolu olan Harun, enerjisiyle çevresine neşe saçıyor. İki gözü de görme engelli olan Harun İnpınar, azmin örnek zaferi denebilecek bir başarıya imza attı. İlköğrenimini İzmir Aşık Veysel Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nda tamamlayan Harun, bu yıl son kez gerçekleştirilen OKS’de 375 puan almayı başararak kazandığı Menteşe Anadolu Lisesi’nin en iyi 5 öğrencisi arasına girdi. Her anlamda örnek bir insan olan Harun, enerjisiyle ve yaşama bağlılığıyla çevresine umut saçıyor. Milas’a 13 kilometre uzaklıktaki Çınarlı köyünde ailesiyle birlikte yaşayan Harun, iki gözü de engelli olmasına karşın hayat mücadelesini sürdürüyor.

Öğrencilik yaşamının yanı sıra sporculuk kimliğiyle de imrenilecek başarılar yakalayan İnpınar, son olarak Malatya’da Türkiye genelindeki görme engelliler arasında yapılan atletizm yarışmasında Türkiye ikincisi olmayı başardı. Ayrıca görme engellilere özgü bir spor olan ve zilli topla oynanan golballda milli takım kapısından dönen İnpınar, öğrencilik yaşamını hep takdir belgeleriyle süsledi.
Çevresinde başarılarından dolayı parmakla gösterilen Harun, ailesi, öğretmenleri ve arkadaşlarının kendilerine tüm kolaylıkları sağladığını belirterek, yaşamında hiçbir sorunla karşılaşmadığını ifade etti. Engellilerin ne şartla olursa olsun topluma kazandırılması gerektiğini ifade eden Harun İlpınar, “Bir insanda bir uzvun eksik olması, diğer uzuvların çalışmayacağı anlamına gelmez. Bu yüzden toplumumuz engellilere karşı daha bilinçli olmalı ve onları kazanmalıyız” dedi.


EN BAŞARILI 5. ÖĞRENCİ
Menteşe Anadolu Lisesi 9/B sınıfında öğrenim gören Harun, OKS sınavında 375 puan almayı başararak görme engelinin kişisel başarısının önüne geçemeyeceğini göstererek okulun en başarılıları arasında yerini aldı.


Ortaöğretimdeki ilk yazılısı Edebiyat dersinden 91 not derecesi alan Harun’la yakından ilgilenen Menteşe Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Aksu; “Harun, yazılılara öğretmenlerin yardımı ile giriyor. Harun, soruları okuyan öğretmenlerine cevaplarını okulumuz tarafından almış olduğumuz bilgisayarla veriyor. Derslerini okul içerisinde bu bilgisayarla yapıyor. Başarı bir öğrenci olduğunu her zaman dile getirdiğimiz Harun en son girdiği sınavdan 91 aldı” dedi.


ÖZEL ALFABEYLE DERS ÇALIŞIYOR
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görme engellilere özel olarak hazırlanan Braille alfabesiyle oluşturulan kitaplardan derslerine hazırlanan İnpınar; “Okula ilk başladığımda herkes gibi yapabilir miyim diye kaygılanıyordum. Öğretmenlerimin ve arkadaşlarımın desteğiyle bu kaygım ortadan kalktı. Menteşe Anadolu Lisesi’ne başladığımda ilk hedefim coğrafya öğretmeni olmaktı. Fakat okula başladıktan sonra baktım ki okulumuzda İngilizce daha ağırlıklı işleniyor. Normalde İngilizce dersini sevmezdim. Öğretmenlerimin özverili ilgilenmeleriyle şimdi İngilizce’yi coğrafya dersinden daha çok seviyorum” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 16:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?