4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Öğretmen okulları 162 yaşında

ÖĞRETMEN OKULLARI 162 YAŞINDA

Öğretmen Okullarının kuruluşunun 162. yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da gerçekleşen bir dizi etkinlikle kutlandı. Öğretmen Okullarının kuruluş yıldönümü kutlamaları Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen çelenk töreni ile başladı. Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan’ın Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile sona erdi.

Atatürk Anıtında yapılan tören sonrası Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan ve beraberindekiler Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ı ziyaret ettiler. Milli Eğitim Müdürü Aksan, Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ahmet Doğan Yalçın, öğretmenler ve öğrencileri makamında kabul eden Vali Altıparmak, “Günümüzde öğretmen Liseleri Anadolu Lisesi olarak öğrenime başlamasından itibaren, en zeki çocukları bünyesinde toplamaya başladı. Bu öğrencilerin, öğretmen yetiştiren fakültelere ve eğitim kurumlarına devam ederek, yaşamlarını öğretmen olarak sürdürmeleri önemli” diye konuştu.

Öğretmenlik mesleği ile ilgili olarak Güney Kore örneğini veren Vali Altıparmak, “Güney Kore’de en çok maaşı kamu yöneticileri arasında öğretmenler alıyor. Çünkü onlar bir ülkenin geleceğini yetiştiriyor ve şekillendiriyorlar. Ülkemizde de artık eğitim fakültelerine yüksek puanlarla girilebiliyor. Bizim de idealist öğretmenlere ihtiyacımız var. Çocukluktan itibaren öğretmen olmayı hedefleyenler büyük başarı elde ediyorlar. O nedenle bu çocuklarımızın öğretmen okullarını seçmeleri önemli” dedi.

Öğretmen Okullarının kuruluş yıldönümü kutlamaları bu yıl eğitim ve öğretime başlayan Ula’daki Anadolu Öğretmen Lisesinde devam etti.

ÖĞRETMEN OKULLARI 162 YAŞINDA
ÖĞRETMEN OKULLARI 162 YAŞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 12:29:03
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 12:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?