4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Okaliptüs yoluna botanik tünel

OKALİPTÜS YOLUNA BOTANİK TÜNEL

Dönemin Valisi Recai Güreli tarafından bölgedeki bataklığı kurutmak amacıyla diktirilen Gökova-Marmaris karayolu üzerindeki Okaliptus ağaçlarından oluşan Ağaçlı Yolun turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Mimar Taşkın Bilginer tarafından fikir olarak ortaya atılan ve Muğla Valiliğinin de çeşitli çalışmalar yaptırarak desteklediği proje ile bu yolun Butik Turizme sunulması hedefleniyor. Henüz fikir projesi aşamasında olan proje ile ilgili olarak Taşkın Bilginer tarafından Muğla İl Genel Meclis üyelerine bir bilgilendirme sunumu yapılırken projenin ilerleyen aşamalarında destek istendi.

1650 metrelik yolun 1000 metrelik bölümünde dünya standartlarında bir proje hazırlanmasının uygun olacağını ve bu projenin Muğla ekonomisi ve turizmine artı değerler katacağını ifade eden Bilginer, “Bu proje hepimizin, Muğlamızın projesi. Muğla’nın her noktasından tarih ve kültür fışkırıyor. Yeter ki bu tür yerler lokal projelerle butik turizme ve ekonomiye kazandırılsın. Bu yol yaklaşık 70 yıl karayollarına hizmet verdi, bundan sonra ise hazırlanacak proje ile turizme hizmet vermeli” dedi.

Projenin hayata geçirilmesi durumunda burada dünyanın en büyük ve uzun Botanik Tünelinin oluşturulacağına dikkat çeken Takın Bilgiler, “Bu yol üzerinde köy pazarları oluşturulabilir. Organik tarım yöntemleri ile üretilen ürünler burada satışa sunulabilir. Muğla’da üretilen bakırdan Bal’a kadar pek çok ürün burada turizme sunulabilir. Seramikten cam sanatlarına kadar sanatçılar burada hem üretim, hem de satış yapabilecekleri standlar kurabilir. Yerel fast-foodlar oluşturulabilir. Burada hazırlanacak olan uluslar arası nitelikteki projede görev almaya hazırım. Burada turistlerin uğrak noktası haline gelecek olan butik nokta oluşturulursa bunu Muğla’nın her tarafına yaygınlaştırabiliriz” diye konuştu.

Muğla İl Genel Meclis Başkanı Zeki Köylü de projeye olumlu baktığını kaydederek, şunları söyledi: “Bu proje önemli bir proje. Fakat şu aşamada İl Genel Meclisi alanımız içinde olmadığı için herhangi bir komisyon çalışması ve karar almamız mümkün değil. Muğla’da turizmi nokta ve çizgi turizminden satıh turizmine yaymamız lazım. Bu açıdan bu tür projeler büyük önem taşıyor. Valiliğimizin yapacağı çalışmalardan sonra İl Genel Meclisi olarak üzerimize görev düşerse yapmaya hazırız”

OKALİPTÜS YOLUNA BOTANİK TÜNEL
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 11:42:00
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 15:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?