6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Okul servis araçlarına sıkı denetim

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, belediye ekiplerince okul servis araçlarının denetimine başlandı. 

Fethiye Belediyesi Tamir Bakım Atölyesi'nde belediye ekipleri tarafından okul taşıtlarının Okul Servis Araçları Yönetmeliği'ne uygunluğu konusunda yapılan denetimlerde, aracın cam kısmında çelik telden korkuluk bulunması, tüm koltuklarda emniyet kemeri olması, araçlarda ferdi kaza sigortası, zorunlu trafik sigortası, yangın tüpü, okul taşıt yazısı bulundurulması gibi hususlar kontrol edildi. 

İşe uygunluğu tespit edilen araçlara ise "Güzergah Uygunluk Belgesi" düzenledi. Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hayri Topçu, okulların açılmasıyla birlikte öğrenci taşımacılığı ve şehir merkezinde taşımacılık yapan minibüslerin bir standart yakalayamadığını söyledi. 

Topçu, kaliteli ve konforlu olan minibüslerin azınlıkta olduğunu belirterek, "Rekabet ve iş alamama korkusu sebebiyle sürücüler, öğrenci başına bizim önerdiğimiz 80-90 YTL'lik ücreti 50YTL'ye kadar düşürmektedir. 

Biz fiyat düzenlemesi konusunu Fethiye'de bir türlü oturtamadık. Ücretler istediğimiz düzeyde olursa, kalite de kendiliğinden gelecektir. Servis ücretlerinin yetersiz olması sebebiyle araç sahipleri araçlarını yenileyemiyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 14:01:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?