22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Okula gidemedi okul o'na geldi

Fethiye’de doğuştan cam kemik hastası olan ilköğretim okulu öğrencisi Teslime Malpınar, yarım bıraktığı eğitimine evinde devam edecek.


Fethiye’nin Karaçulha Beldesi’nde yaşayan 8 yaşındaki Teslime Malpınar, doğuştan halk arasında cam kemik hastalığı olarak bilinen Osteogenesis Imperfecta hastası. Geçen yıl Karaçulha İlköğretim Okulun’da birinci sınıfa başlayan Teslime, hastalığı nedeniyle okulda zor günler geçirmiş ve ikinci dönemde okuluna ara vermek zorunda kalmış. Küçük bir dokunuşta dahi kemikleri kırılan küçük kızın okul sevgisi ve isteği ise hiç bitmemiş. Anne ve babasına sürekli okula gitmek istediğini söyleyen minik öğrencinin bu isteğini Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ileten baba Adem Malpınar, yetkililerin yardım sözüyle kızı için yeniden umutlanmış ve o günden itibaren kızı için eşine az rastlanır bir mücadeleye girişmiş. Muğla Milletvekilleri ve Muğla Valiliği dahil olmak üzere kızı için herkesten yardım isteyen baba Adem Malpınar, sonunda kızının evde eğitim görmesi için yetkililerden söz almış.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin de katkısıyla Fethiye Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından onaylanan eğitim programı kapsamında evinde eğitim görmeye başlayan minik Teslime, yine kendi okulu olan Karaçulha İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Vahide Ongün yönetiminde derslerine başladı. Muğla’da evinde eğitim alan tek cam kemik hastası olan 2. sınıf öğrencisi Teslime Malpınar, evde aldığı eğitimden çok mutlu olduğunu ve büyüdüğünde öğretmen olmak istediğini belirtti.


Kızının 8 yıldan bu yana rahatsızlığı ile mücadele ettiğini açıklayan Minik kızın babası Adem Malpınar, “Tedavisi için götürmediğim hastane kalmadı. Altı yıldır sürekli Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne tedavi için götürdüm. Sonunda bu hastalığın tedavisi olmadığını öğrendim. Kızımın kemikleri rahatsızlığından dolayı en küçük darbede kırılıyor. Evladımızı böyle görmek bizi üzüyor. Muğla Milletvekillerinden yardım istedim. Milletvekilimiz gerekli merciler ile görüşme yaptı. Muğla Valiliği, Fethiye Kaymakamımız Mehmet Ali Karatekeli, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yüksel Gültekin, Karaçulha Belediye Başkanımız Turan Kovancı, Karaçulha İlköğretim Okulu Müdürü Mesut Koç ve Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Birol Durukan, çocuğumun evde eğitim alması için ellerinden geleni yaptılar. Bize bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Sağlık problemi nedeni ile okula gitmesi mümkün olmayan Teslime’yi geçen eğitim-öğretim yılı sonunda birinci sınıfa kaydettiklerini açıklayan Okul Müdürü Mesut Koç ise, “Öğrencimizin okula gelme imkânı olmadığı için biz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve ilgili üst makamlara resmi yazı ile bilgi verdik. Geçen yıl öğretmen eksikliği dolayısı ile mevcut öğretmenlerimizi çok kısa bir süre ikinci dönem gönderebildik. Bu kısa çalışmanın sonunda Teslime birinci sınıfı tamamlayarak ikinci sınıfa geçti. Karaçulha İlköğretim Okulumuzun resmi kayıtlarına göre 2-B sınıfı öğrencimiz. Öğrencimizin velisi Adem Malpınar bu yıl özverili girişimleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yüksel Gültekin’in de yardımları ile ilgili üst makamlarında desteği ile öğrencimize bir öğretmen görevlendirilmesi mümkün hale geldi. Rehberlik Araştırma Merkezinin planlaması ile okulumuz öğretmenlerinden Vahide Ongün’ü görevlendirdik. Eğitim çalışmalarını birlikte sürdürüyorlar. Muğla’da ilk defa yaşanan bir durum Türkiye’de fazla bir örneği olmadığı bize bildirildi. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 13:31:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?