4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Oltaya 250 kiloluk köpekbalığı takıldı

2.5 METRE UZUNLUĞUNDAKİ KÖPEKBALIĞI OLTAYLA YAKALANDI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde avlanmaya çıkan bir balıkçı, oltayla 2.5 metre uzunluğunda ve 250 kilogram ağırlığında bir köpekbalığı yakaladı.

Alınan bilgiye göre, Fethiye'de uzun yıllardır balıkçılık yapan Osman Somyürek, 5 gündür yaşanan yağmur ve fırtınanın ardından açıldığı denizde, balık yakalamak için olta attı. Fethiye'ye 8 mil uzaklıktaki Kurtoğlu Mevkiinde Osman Somyürek'in attığı oltaya bir köpekbalığı takıldı. 50 yıldır balıkçılık yapan 63 yaşındaki Osman Somyürek, arkadaşlarının da yardımıyla yaklaşık 2 saatlik mücadelenin sonunda 2.5 metre boyunda, 250 kilogram ağırlığındaki köpek balığını tekneye çıkardı.

Osman Somyürek, mavi köpekbalığını "Kayalı Osman" isimli teknesine alarak Fethiye Balıkçı Barınağına yanaştı. Somyürek'in teknesindeki balığı gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Balıkçı Osman Somyürek, köpekbalığının ağzındaki oltayı çıkarırken, "Kötü hava şartlarına rağmen balık tutmak için açıldık. Mavi cins denilen köpekbalığını olta ile yakalayıp, 2-3 saatte tekneye güçlükle aldık. Fethiye'ye 7-8 mil uzaklıktaki Kurtoğlu açıklarında köpekbalığını yakaladık. Bu balığın zararsız olduğunu

biliyoruz, kilosu 15 TL'den İstanbul'a satacağız. Mavi cins köpek balığının özellikle kanser hastalarına iyi geldiğini, bu yüzden talep olduğunu biliyoruz. Bu balık en az 3 bin 750 TL'ye satılır" dedi.

2.5 METRE UZUNLUĞUNDAKİ KÖPEKBALIĞI OLTAYLA YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2010 Perşembe 20:10:03
Güncelleme :16 Aralık 2010 Perşembe 22:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?