5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Ölüdeniz ekimde yazı yaşıyor

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde ekim ayında yazdan kalma günler yaşanıyor. Ölüdeniz Beldesi'ne tatile gelen yabancı turistler gün boyu denize giriyor, güneşlenmenin keyfini çıkarıyor.

Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'nde yazdan kalma günler yaşanmaya devam ediyor. Üç gün boyunca belirli aralıklarla kendini gösteren yağmurun ardından açan güneşle birlikte özellikle yabancı turistler Belcekız Plajı'nı doldurdu. Hava ve deniz suyu sıcaklığının 25 derece ölçüldüğü Ölüdeniz'de, turistler otellerinden çıkarak sahile akın etti. Gün boyu plajda denize girip, güneşlenen ve yamaç paraşütü atlayışı yapan yerli ve yabancı turistler, ekim ayında yazdan kalma havanın tadını çıkardı. Üstsüz güneşlenen turistler, Belcekız Plajı'nın masmavi sularında denize girip eğlencenin keyfini yaşadı.

OTELLER YÜZDE 70 DOLU

Ölüdeniz'de otellerin yüzde 70 dolayında dolu olduğunu belirten Mavi Belce Otel işletmecisi ve Belcekız Muhtarı Ümit Ünsal, "Ekim ayının ortasında bizleri oldukça sevindiren doluluk yaşıyoruz. Yılın bu ayında özellikle yabancı turistler tatile gelmeye devam ediyor. Önceki yıllarda ekim ayında bu kadar doluluk yaşanmamıştı. Ülkemiz ekonomisi açısından oldukça mutluluk verici. Bu hareketliliğin kasım ayının ortalarına kadar devam etmesini bekliyoruz" dedi.

TEKLİ UÇUŞLARDA DA YÜZDE 70 ARTIŞ VAR

Babadağ'ın 1900 metrelik zirvesinden yamaç paraşütüyle single (tekli) uçuşların da arttığı belirtildi. Focus Paraşüt firması Operasyon Müdürü Yalçın Coşkun, "Yaz aylarına oranla yılın bu mevsiminde hava oyunlarına yakın tarihte yoğun şekilde single atlayışlar başladı. Ölüdeniz'in muhteşem atlayış noktasında antrenman yapan single pilotları, yaz aylarına oranla yüzde 70 civarında artış gösterdi. Single pilotları yılın bu mevsiminde daha rahat hareket edebiliyor. Kasım ayı başına kadar havalar güzel gittiği takdirde single atlayışları hız kesmeden devam edecektir" diye konuştu

...
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2011 Cuma 16:46:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?