5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Ölüdeniz gerçekten ölüyor mu?

ÖLÜDENİZ ÖLÜYOR İDDİALARI

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde bulunan Belceğiz Plajı'ndaki kirlilik iddialarıyla ilgili Muğla Valiliği'nin başlattığı inceleme kapsamında ÖÇKK yetkilileri su numuneleri aldı. Önceki gün bazı basın yayın organlarında "Ölüdeniz ölüyor" başlığıyla Ölüdeniz'de teknelerin atıkları nedeniyle suyun kirlendiği iddia edilmişti. Muğla Valiliği haberler üzerine bir inceleme başlatmıştı.

Muğla Valisi Fatih Şahin, Ölüdeniz beldesindeki deniz kirliliğiyle ilgili haberler üzerine harekete geçtiklerini belirterek, "Bakanlığımız olaya el koydu. Valiliğimiz koordinasyonunda İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden Özel Çevre ve Koruma Kurumu Şube Müdürü başkanlığında oluşturduğumuz bir inceleme heyeti bölgeye hareket etti. Atık yağ birikmesi sonucu kirlendiği iddia edilen Ölüdeniz'den numune alınarak laboratuvarda tahlil edilecek. Konuyu her yönüyle araştırıyoruz. Elde edilecek ön neticeye göre gerekli tedbirleri alacağız" demişti.

Öğle saatlerinde su numunesi almak için Ölüdeniz'e gelen Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı Muğla Özel Çevre Koruma Müdürlüğü Şube Müdürü Bekir Erdoğan bir açıklama yaptı. Erdoğan, açıklamasında, Ölüdeniz'den belirli aralıklarla su aldıklarını ve kalitesinde bir sıkıntı olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Bilindiği gibi bazı basın yayın organlarında Ölüdeniz'de kirlilik olduğu haberleri yer aldı. Biz de bu haber üzerine harekete geçerek İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Sağlık Grup Başkanlığımızla birlikte harekete geçerek bugün yerinde bir inceleme yaptık su numuneleri aldık. Bu analizler hem Fethiye Sağlık Grup Başkanlığı laboratuvarında incelenecek hem de bakanlığımızın merkez laboratuvarında incelenecek."

2007 yılından bu yana bu kumsalda her ay düzenli su kalitesini ölçtüklerini anlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Elde ettiğimiz sonuca göre, Belceğiz kumsalı mavi bayrak kriteri taşıyor. Ama zaman zaman bu tür kirlilik vakaları oluyor. Geçen yıl böyle bir vaka olmuştu. Burası açık deniz ve hakim rüzgarlarla açıktan bazen böyle pislikler gelebiliyor. Bakanlık laboratuvarına gönderilen numunelerin kimyasal analizleri de yapılarak herhangi bir tehdit varsa o da tespit edilecek. Bir kirlilik olması durumunda valilik gerekli çalışmayı yapacak. 2007 yılından bu yana biz her ay buradan numune alıp inceliyoruz. Ayrıca, her 15 günde bir de Sağlık Grup Başkanlığı buradan numune alıyor. Yapılan incelemede insanların sağlığını ya da bu sularda yüzülmesini etkileyecek bir duruma rastlanmadı."

Sahilde güneşlenen turistler ise denizin temiz olduğunu söylediler.

ÖLÜDENİZ ÖLÜYOR İDDİALARI
ÖLÜDENİZ ÖLÜYOR İDDİALARI
ÖLÜDENİZ ÖLÜYOR İDDİALARI
ÖLÜDENİZ ÖLÜYOR İDDİALARI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2011 Çarşamba 17:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?