22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Ölüdeniz hava oyunları başladı

Fethiye İlçesi Ölüdeniz Beldesi'nde bu yıl 9.’su düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, törenle başladı.

Dünyanın 40 ülkesinden yüzlerce paraşütçünün katılığı Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali’ne yerli ve yabancı turistlerin ilgisi büyük oldu.

Ölüdeniz’de gerçekleştirilen törene Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Muğla İl Jandrama Komutanı Kurmay Albay Salih Karataş, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cem Erkin, protokol üyeleri, yerli ve yabancı turistlerle yamaç paraşütü tutkunları katıldı.

Törenin açılışında konuşan Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ilkini 1989 yılında düzenledikleri yamaç paraşütü festivalinin bu yıl 9.’sunu düzenlediklerini ve Ölüdeniz’in bu konuda dünyada Fransa’dan sonra 2. sırada yer aldığını söyledi. Yılmaz “Dünyanın harika güzelliklerine sahip Ölüdeniz’in adını güneş, kum ve denizin yanında sporla da daha etkin şekilde duyuracağız” dedi.

Amaçlarının Fethiye’nin alternatif turizmine dikkat çekmek olduğunu belirten aymakam Mehmet Ali Karatekeli ise Dünyanın en önemli atlayış merkezi konumundaki Babadağ’a yapılacak teleferik projesinin bir an önce tamamlanmasını istedi.

VALİ DR.AHMET ALTIPARMAK ÇEVREYE DİKKAT ÇEKTİ

Konuşmasına festivale katılan tüm sporculara başarı dileklerini ileterek başlayan Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, bölgelerine gelen tüm yerli ve yabancı turistlere en iyi hizmeti sunmak istediklerini kaydederek herkesin en mutlu şekilde geri dönmelerini arzuladıklarını söyledi. Konuşmasında daha çok çevre sorunlarına dikkat çeken Vali Altıparmak “İlimiz Muğla’nın en önemli sorunlarından biri de çevre kirliliğidir. Muğla ve Ölüdeniz kimsenin çöplüğü değildir. Bu manada herkesin duyarlılık göstermesini bekliyorum. Çevre için inanılmaz mücadele ediyorum. Çevre sorunu nedeniyle yağışlarımız dolayısıyla suyumuz da azalmaya başladı. Suyun bir mücevher kadar değerli olduğunu herkesin bilmesini ve suyu israf etmeden kullanmasını istiyorum” dedi.

Vali Altıparmak ayrıca, Ölüdeniz ve Yamaç Paraşütü ile ilgili Fethiye’de yaşanan sorunları bildiğini ve çözüm için gerekenin yapılacağını belirterek seneye organizasyonun daha güvenli ve kusursuz olacağını kaydetti. Törende davetlilere yöresel halk oyunları gösterisi sunuldu. Yamaç paraşütçülerinin nefes kesen gösterileri, yerli ve yabancı turistlere heyecanlı anlar yaşattı. Babadağ'dan 1900 metre yükseklikten gökyüzüne süzülen yamaç paraşütçüleri güzel görüntüler oluştururken, micro ligt uçuşları festivale ayrı bir renk kattı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 14:42:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?