6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Ölüdeniz'de festival hazırlıkları sürüyor

Muğla'nın Fethiye İlçesi Ölüdeniz Beldesi'nde Ekim ayı sonunda düzenlenecek olan "7. Uluslararası Hava Oyunları Festivali" öncesi Fransa'ya giden yetkililer, bu ülkede düzenlenen benzer festivalleri inceleyecek. 

Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Ölüdeniz Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Cadırcı, Belediye Meclis Üyesi Ünsal Erişgen, Ölüdeniz Hava Oyunlarının Organizatörü Kadri Tuğlu ve 3 paraşütçü, Fransa'nın Saint Hillaire Bölgesi'nde düzenlenen hava oyunları ve havacılık fuarını incelemek ve tanıtım faaliyetlerinde bulunmak üzere bu ülkeye gitti. Yolculuk öncesi Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş'ın makamında düzenlenen bilgilendirme toplantısında 7. Ölüdeniz Uluslararası Hava Oyunları Organizatörü Kadri Tuğlu, ziyaretin amacıyla ilgili olarak, "Yavaşlayan yamaç paraşütü hareketine bir ivme kazandırmak, organizasyondan bize uygun örnekler toplayabilmek, orada bazı yüz yüze görüşmeler ve ziyaretler yapmak istiyoruz. Ölüdeniz'de sıfırlanmaya yüz tutan bu pazarı canlandırmayı planlıyoruz" dedi. 

Kaymakam Karakaş ise, "Yaklaşık 1 ay önce Ölüdeniz'de gerçekleştirmekte olduğumuz hava oyunlarının fuara dönüştürülmesi gerektiği inancından hareketle Fransa'da Saint Hillaire denilen merkezde yapılan hava oyunları ve havacılık fuarını görüp, orada yapacağımız incelemelerden sonra Ölüdeniz'de yaptığımız 25-29 Ekim 2006 tarihleri arasındaki bu oyunların yanında bir fuar katabilir miyiz arayışı içerisindeyiz. Hava oyunlarının burada daha çeşitlendirilmesi gerekse fuar hususunda incelemelerde bulunacağız. Bu incelemelerde bulunurken, arkadaşlarımızın yanında götürdüğü tanıtım broşürlerini, afişlerini de orada dağıtacağız. Yamaç paraşütü için gelen insanların sayısında düşme olduğu belirtiliyor. Bütün gayretimiz bunun tekrar eski zirvesine ulaşmasını sağlamaktır" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 17:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?