5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Ölüdeniz'de heyecan başlıyor

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde bu yıl 12'ncisi yapılacak 'Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali', 26-30 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'nde düzenlenecek '12'nci Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'ne, 40 ülkeden 500'e yakın akrobasi pilotu ve sporcu katılacak. 26-30 Ekim arasını kapsayan festivalde paraşüt tutkunları, dünyanın en iyi atlayış pistleri arasında gösterilen 1900 metrelik Babadağ'dan atlayış yaparak, yerli ve yabancı turistlere adrenalin dolu günler yaşatacak.

Festival süresince Babadağ'dan yapılacak tüm atlayışların ücretsiz olacağını belirten Ölüdeniz Belediye Başkanı CHP'li Keramettin Yılmaz, hava oyunlarına resmi ve sivil kuruluşların destek verdiğini söyledi. Muğla Valiliği ve Fethiye Kaymakamlığı'nın desteğinin önemine vurgu yapan Yılmaz, "Ölüdeniz'de bu yıl çok daha organize uçuşlar izleyeceğiz. 5 gün boyunca Babadağ'a gerçekleştirilen transfer ve atlayışlardan ücret alınmayacak. Şölen havasında geçecek festivale ülkemizdeki paraşüt tutkunu Üniversite öğrencileri de katılacak" diye konuştu.

Festival kayıtlarının halen devam ettiğini aktaran Yılmaz, "400'e yakın yamaç paraşütü pilotu ve akrobasi sporcusu kayıt yaptırdı. Ölüdeniz'de hava şartlarının da müsait olmasıyla birlikte muhteşem bir festival yaşayacağız" dedi

...
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2011 Pazartesi 15:39:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?