22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Ölüm yoluna kaymakam isyanı

Yatağan’dan Aydın ve İzmir’e giden araçların seyrettiği Kafaca köyü girişine kadar olan bölümde meydana gelen ölüm ve kazalar nedeniyle yolun adı ‘Ölüm Yolu’na çıkmıştı.

Yolda meydana gelen kazalar Yatağan Kaymakamı Şehmuz Günaydın’ı isyan noktasına getirdi. İl genel meclisi salonunda yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Karayolları İzmir Bölge Müdürü Erol Altun konuşma yaparken söz alan Yatağan Kaymakamı Şehmuz Günaydın, ilçede adı ölüm yoluna çıkan ve son iki ayda ondan fazla kişinin trafik kazalarında can verdiği yolun ne zaman düzenleneceğini sordu.

Aylardır Yatağan olarak aynı sıkıntıyı yaşadıklarını ifade eden Kaymakam Günaydın, “Aylardır bu yolda önlem alınması gerektiğini söylüyoruz. Bu sürede aynı yolda çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda çok sayıda kişi de can verdi. Önlem almak için illaki birilerinin ölmesi mi gerekli. Bir de ünlü biri bir yerde kaza yapıyor. Hemen o yolda düzenleme yapılıyor, ama Yatağan’da bu yolda kaç kişi öldü hala bir düzenleme yapılmadı. Kazalarda ölenlerin ünlü mü olması gerekiyor?” dedi.

Karayolları İzmir Bölge Müdürü Erol Altun, söz konusu yolda yıllar önce baraj inşaatında kullanılmak üzere şeridin birisinin servis yolu olarak kullanılması için protokol yapıldığını belirterek, “Yolda meydana gelen kazalar ve artan şikayetler doğrultusunda DSİ’nin yeni bir servis yolu yapması için girişimde bulunduk. Onlar da bunun hazırlığında. Ancak yeni servis yolu yılbaşında tamamlanacak. Yılbaşında sonra kazalara sebep olduğu ileri sürülen, yol tekrar bölünmüş yol alarak hizmet verecek” diye konuştu.

Toplantıda söz alan Kavaklıdere İl Genel Meclisi Üyesi Saffet Karabıyık, yolda düzenleme çalışmalarının yavaş gitmesini eleştirdi. Meclis Üyesi Karabıyık, “Beş yıl önce yapıldığı söylenen protokolde yolun servis yolu olarak kullanılması için bir madde yok. Aylardır bu sıkıntı biliniyordu. Neden bugüne kadar bu yolda gereken çalışma yapılmamış. Bu yolda kazalarda ölen insanlara yazık değil mi?” ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 18:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?