22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Ölüm yoluna neşter

Muğla bölgesinde en fazla ölümlü trafik kazasının meydana geldiği Yatağan İnönü Bulvarı’na butonlu çözüm getirilirken, Aydın-Muğla Karayolu Yatağan Kavşağı ve Yatağan Kafaca köyü arasındaki 10 kilometrelik bölüm de neşter vurulmayı bekliyor. Son bir ay içinde 9 kişinin hayatını kaybettiği kavşak ve kafaca yoluna da İnönü Bulvarı gibi Karayolları tarafından çözüm üretilmesi istendi.


2008 yılında 11 kişinin yaralandığı ve 3 kişinin hayatını kaybettiği Yatağan Dörtyol Kavşağına AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden el atarak, Muğla Valiliği ve Bakanlık nezrinde çalışmalara başlandığını ve proje çalışmalarının hızla devam ettiğini açıkladı. Son olarak 8 Ağustos 2008 tarihinde bir kamyonun arabayla çarpışması sonucu yaşanan trafik kazasında 2 yaşında bir kız çocuğu ile annesinin hayatını kaybetmesi sonrası yetkililer harekete geçti.


Dörtyol Kavşağını kazaların olmayacağı modern bir kavşak haline getireceklerini dile getiren AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, “Dört yol kavşağında yaşanan kazalardan dolayı üzüntülüyüz. Kavşakta ölümcül kazalar olmaması için yolun proje çizimleri tamamlanmak üzere. Bu konuda Bakanlığımız ve Muğla Valiliğiyle beraber yoğun bir çalışma içindeyiz. Muğla-Aydın karayolu olarak belirlenen Yatağan kavşağında son bir ay içinde olan kazalarda vatandaşlarımızın ölmesi sonucu bu yolu düzenlemeye karar verdik. En kısa zamanda dört yol kavşağını günün şartlarına uygun modern bir kavşak haline getireceğiz” dedi.


2008 YILINDA NELER OLDU
Bilindiği gibi; 5 Mayıs 2008 tarihinde 48 LN 058 Plakalı özel araç ile 48 NS 718 Plakalı araç Yatağan-Muğla kavşağı’nda çarpıştı. Meydana gelen kazada iki kişi yaralanmıştı. 30 Mayıs 2008 tarihinde de Yatağan Dörtyol Kavşağı’nda Muğla istikametine giden dört araç ışıklarda birbirine girmiş ve kazada 3 kişi yaralanmıştı. 10 Haziran 2008 tarihinde meydana gelen kazada Muğla’dan Yatağan’a gelen Davut Topaloğlu yönetimindeki 48 YN 779 plakalı araçla, İzmir istikametinden gelen 35 R 6717 Plakalı Abdullah Samet Can yönetimindeki aracın çarpışması sonucu 4 kişi yaralanmıştı. 08 Ağustos 2008 tarihinde meydana gelen kazada ise Yatağan Çevre Yolu kavşağında freni patlayan 48 K 1546 plakalı kamyon kavşakta bekleyen 35 PK 026 otobüs ve 16 CDJ 26 ve 17 HR 675 plakalı iki özel taksiye çarptı. Kazada 3 kişi ölürken, 1 kişide yaralanmıştı.


Bir başka ölüm noktası olarak bilinen yol ise Yatağan-Çine arasındaki Kafaca Yatağan arasındaki tek şeritli yol. Yatağan girişinden ve Aydın girişinden duble yol, Aydın’dan Kafaca köyüne girişte aniden tek şeride düşüyor. Tek şeride düşen yol Muğla dışından gelen sürücüleri yanıltarak kazalara neden oluyor.


YOLA SORU ÖNERGESİ
10 Ağustos 2008 Pazar günü Kafaca köyü çıkışından Aydın istikametinden Muğla'ya seyir halinde olan Naci Erol (35) yönetimindeki 34 FB 6998 plakalı otomobil, Kafaca Köyü-Yatağan arasında şerit ihlali yaptı. Bu sırada karşı yönden gelen Ahmet Toğlukdemir (54) yönetimindeki 34 BS 8039 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada 6 kişi hayatını kaybetti.


Kaza sonrası MHP Muğla Milletvekili Metin Ergun, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a yolun durumu ile ilgili çalışma yapılıp yapılmayacağı konusunda yazılı soru önergesi verdi. Ergun önergesinde, “Duble yol iken, aniden normal yola ardından tekrar duble yola dönüşmesi nedeniyle bu durum şoförlerin dikkatini dağıtmakta, bunun sonucunda da her ay mutlaka ölümlü kazalar yaşanmaktadır. Sadece bu Ağustos ayı içinde yaşanan kazalarda 6 vatandaşımızın ölmüş olması bile acilen bu yolun düzenlenmesi için önemli bir veridir. Bu bağlamda; Yatağan-Çine arasındaki bu yol Marmaris, Bodrum, Aydın ve Ankara'yı birbirine bağlayan önemli bir yol olması nedeniyle özellikle yazın turistlerin yoğun olarak kullandığı yoldur. Bu nedenle kazalar çok fazla yaşanmaktadır. Karayollarının 2008 yılı programı içerisinde bu yolun yapımı işi var mı? Sürekli ölümlü kazalara sebebiyet veren bu yolla ilgili çalışmaların biran evvel başlatılması gerektiği kanaatimin doğruluğu gerekli incelemeler yapılırsa anlaşılacaktır. Bu yolla ilgili çalışmaların acilen başlatılması gerekmektedir. Ne zaman başlatılacaktır?” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 17:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?