22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Ölümle koyun koyuna yaşıyor

Muğla’nın Milas ilçesindeki 6 yaşındaki Sultan Acar, kalbindeki delik nedeniyle yaşam mücadelesi vermekte ve her an kalbi durabilir. Ailesi tek çocukları Sultan’ın yaşaması için maddi ve manevi destek bekliyor.


Acar ailesinin 6 yaşındaki kızları Sultan Acar kalbindeki delik nedeniyle yaşam mücadelesi veriyor. Arkadaşları gibi sokaklarda gönlünce koşup eğlenemiyor, yorulursa elleri ve dudakları morarmaya başlıyor ve güçsüz düşüyor. Annesi Ayşe Acar ve babası Hasan Acar, Sultan’ın tek çocuklarının olduğunu, onu da kaybetmek istemediklerini söylüyor.


Kalbinde iki delik, akciğerine giden ve kan pompalayan damarda doğuştan yüzde 75 daralma olan küçük Sultan’a, doktorlar tarafından “Her an ölebilir acil ameliyat olması gerekiyor” denildi. Ancak ailesi maddi imkansızlık nedeniyle ameliyat parasını bulamıyor. Sultan Acar yaşıtları gibi bu yıl okula gitmesi gerekirken, hastalığı nedeniyle okula gidemeyecek.


Hasan-Ayşe Acar çiftinin dünyaya geldiğinde doğuştan kalbinde iki delik, akciğerindeki kan pompalayan damarda da yüzde 75 daralma sorunu olan çocukları Sultan’ın 25 Ağustos’ta ameliyat olması gerekiyor. Sultan, gerekli paranın bulunamaması durumunda kısa bir süre sonra hayatı kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir. Hastalığı her geçen gün kötüye giden Sultan için ailesi seferber oldu ancak maddi imkânsızlıklar nedeniyle pek de bir şey yapamadılar. Bir türlü iyileşmeyen Sultan için İzmir’de bulunan birçok profesör acil olarak ameliyatın yaptırılması gerektiğini belirtiyor.


MADDİ VE MANEVİ YARDIM BEKLİYORUZ
Sultan’ın ameliyat masrafları 8 bin 500 YTL. 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’nde özel bir temizlik firmasında temizlikçi olarak çalışan Baba Hasan Acar, kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini kaydederek; “Ameliyat çok riskli olduğu için doktorlar özel bir hastanede ameliyat yapacaklarını aksi takdirde bu riski göze alamayacaklarını belirtiyorlar. Çok zor durumda kaldık. Bir tane evladım var ve başkada çocuğumun olma şansı yok. Kızımız hayattaki tek varlığımız. Kızımın iyileşmesini ve yaşıtları gibi oynamasının istiyorum. Devlet büyüklerimizden de duyarlı ailelerden maddi ve manevi yardım bekliyoruz” dedi.


DOKTOR OLMAK İSTİYOR
Yaşıtları gibi top oynamak istediğini belirten Sultan Acar ise “Okula gitmek istiyorum. İleride ise doktor olmak istiyorum. Çünkü doktorları çok seviyorum” diyerek, yardım istiyor.

Sultan Acar’ın babaannesi Sultan Acar ise “Torunumun ismini benim ismimle aynı koydular. Belki de benim ismimi koymasalardı böyle şeyler olmayacaktı. Devlet büyüklerimizden de duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyoruz. Yoksa evladımız ölüp gidecek” diyor. 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 13:49:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?